Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2013.
17:06
Beta A

Zajedno za Srbiju: Bićemo opozicija

Šef nove poslaničke grupe Zajedno za Srbiju Dušan Petrović izjavio danas da će šest poslanika te grupe u parlamentu biti opozicija vladajućoj koaliciji i da je moguće da se vrlo brzo ta grupa transformiše u politički stranku.

On je rekao da u celoj Srbiji postoji veliko interesovanje da se poslanički klub transformiše

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Petrović je kazao da će ta poslanička grupa podržavati proevropske zakone i odluke za koje proceni da ubrzavaju put Srbije ka EU, a da je politika tog kluba suštinska decentralizacija.

On je kazao da novi poslanički klub svakoga ko želi suštinsku decentralizaciju doživljava kao potencijalnog partnera i da je svako ko podržava njegove ideje dobrodošao.

U novom poslaničkom klubu Zajedno za Srbiju su, pored Petrovića, i Sanja Čeković koja je njegova zamenica, Boško Ristić, Milovan Marković, Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić. To je 14. poslanički klub u Skupštini Srbije.

Upitan o eventualnoj saradnji sa strankom Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, Petrović je kazao da je Šumadija u Srbiji. "Mi smo zajedno za Srbiju. Ljudi koji se bave politikom u Kragujevcu su Zajedno za Šumadiju", rekao je Petrović.

Upitan da li je razgovarao sa još nekim poslanicima o širenju poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju, Petrović je kazao da nije nemoguće da dođe do nekih promena ali da je pre svega važno da taj klub ima jasnu komunikaciju sa građanima i da građani budu upoznati sa idejama tog kluba.

Naveo je da je pre nekoliko dana razgovarao sa Vukom Jeremićem, koji je takođe nedavno kao i Petrović isključen iz Demokratske stranke.

"Izložio sam mu politiku, on je meni izložio svoje poglede pre svega na međunarodnu politiku, kako bi trebalo da izgleda spoljna politika Srbije u narednim mesecima i godinama. Imamo dogovor da budemo u stalnom kontaktu. Očekujem da ćemo se čuti u narednim danima", naveo je Petrović.

On je rekao da u celoj Srbiji postoji veliko interesovanje da se poslanički klub transformiše i u odgovarajući politički oblik.

"U ovom trenutku još ne mogu da kažem kako će se razvijati stvari ali iz cele Srbije dobijamo veliki broj poziva i moguće je da relativno brzo imamo i neki politički entitet", rekao je Petrović.

Na pitanje da li je razgovarao sa počasnim predsednikom DS-a Borisom Tadićem o svom novom političkom putu, Petrović je kazao mu Tadić ništa nije rekao povodom toga ali da su se videli i izljubili pre nekoliko dana na dodeli Legije časti Dragoljubu Mićunoviću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online