Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.02.2013.
12:18
Beta A

U EU Knežević ne bi mogao da daje kontradiktorne izjave

Ministar poljoprivrede Goran Knežević je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta. Rekao je da je ispravno, pa ga je povukao. U zemljama Evropske unije takav ministar više ne bi obavljao tu funkciju, rekao je Pajtić za B92 Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

U zemljama EU ministar koji daje kontradiktorne izjave, bio bi smenjen: Pajtić
 

Bojan Pajtić je ocenio da nema odgovornosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića u aferi sa mlekom, jer je postupio ispravno, a da bi, upravo suporotno, bio odgovoran da nije obavestio javnost o sadržaju aflatoksina u mleku.

"Nakon što je obavestio vladu da postoji zaraženost i nije usledila nikakva reakcija, Ješić je kao roditelj i ljudsko biće, u krajnjoj liniji kao pokrajinski sekretar poljoprivrede, obavestio vladu o nalazima laboratorije o mleku", naveo je Pajtić i istakao da se ulazi u politizaciju i napada Ješić, koji je, kako je naveo, bio više nego korektan.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta
 

"Ministarstvo poljoprivrede nije preduzelo ništa da se predupredi opasnost. Ivana Dulić Marković i neki stručnjaci su upozoravali mesecima unazad. Počelo je da se reaguje jako kasno. Ješić je bio toliko korektan da nije prvo rekao ni meni i kolegama iz  pokrajinske vlade, već je prvo obavestio republičku vladu i to pod oznakom tajne", kazao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je istakao da ako u Ministarstvu poljoprivrede nisu znali za opasnost da se u mleku pojave veće koncentracije aflatoksina, onda oni nisu kompetentni da "sede tamo". On je dodao i da je vlada Vojvodine poslala u laboratoriju u Nemačku uzorke mleka sa srpskog tržišta, iako je republička vlada to isto poslala u Holandiju "zato što smo dve nedelje slusali da je mleko ispravno i u redu", a povučeno je sa tržišta.

"Mislim da nije loše da imamo još jednu analizu iz Nemačke. Ova tema se ne sme spinovati, ne sme se spinovati zdravlje građana", dodao je Pajtić.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.02.2013. 12:20
Jeste da je ono u čaši nešto belo, ali po faci kao da je pio viski ili ljutu domaću!
Utorak 26.02.2013. 12:20
ма сви сте ви исти , проблем је што увек србија мора да бира између два велика зла у задњих 13 година, и сви лажу народ , када би рекли истину народу , да народ сам одлучи било би другачије , овак они нас лажу и одлучују уместо нас ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online