Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.02.2013.
17:23
Beta A

SNS i SPO: DS stoji iza afere s mlekom

Srpska napredna stranka (SNS) je ocenila da su pokrajinska vlast i Demokratska stranka (DS) krive za to "što seljak danas ne može da živi od svoga rada". Takođe, novosadski odbor SNS optužio ih je za "veštačko izazivanje afere sa mlekom".

Srpska napredna stranka (SNS) je ocenila da su pokrajinska vlast i Demokratska stranka (DS) krive za to "što seljak danas ne može da živi od svoga rada"
 

Organizacija koja se predstavila kao Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine pozvala je u subotu građane na današnji protest u Novom Sadu zbog mleka, a od toga se ogradila Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine, koja je navodne organizatore protesta, nazvala "fantomskom" organizacijom.

Građani koji su danas prosipali mleko su kazali da su se okupili "spontano", a neki da su došli na poziv lokalnih odbora SNS. I Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) za Vojvodinu optužio je Demokratsku stranku da je iza afere s mlekom, odnosno da je se radi o "lobiju" pod zaštitom vrha DS, kome je u interesu propast domaće proizvodnje i jačanje uvoza.

SPO je naveo da je afera s mlekom "podgrejana" da bi se skrenula pažnja s mnogo većeg slučaja, "uvoza mesnog brašna koje je izrazito opasno po ljudsko zdravlje, jer izaziva bolest ludih krava".

"Brašno je uvezao Veterinarski institut Subotica čiji je suvlasnik Milija Babović koji posluje u sastavu Viktorija grupe. To brašno korišćeno je za proizvodnju stočne hrane, što je u Srbiji zabranjeno još pre tri godine, a u zemljama EU još od 2001. godine", piše u saopštenju. Ta stranka zatražila je utvrđivanje odgovornosti Republičke veterinarske inspekcije, koja je odobrila uvoz mesnog brašna.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.02.2013. 17:30
Sve mi je od nekud poznato, vec vidjeno, mislim na ovu hajku sada, podmetanja, navodno sve u ime jadnih seljaka, "radni seljak zbog njih ne moze da zivi od svog rada..."? Kako vade parole iz naftalina......Pa posto Srbija nema Goli Otok, onda ih sve smestiti i zatvoriti na Veliko Ratno Ostrvo.
Nedelja 24.02.2013. 18:34
Najbolje resenje je ocigledno izbegavanje problema sa mlekom i smisljanja novih afera iz dana u dan kako bi se zamajavao narod a vi cuvali svoje pozicije. Strasno, da vise ne znamo ni smemo li ili ne da pijemo mleko
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online