Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 23.02.2013.
12:37
Srna A

Nemačka u aprilu odlučuje od datumu

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je još nije definitivno odlučeno da li će Srbija dobiti datum za pregovore o pristupanju EU u junu i da će sve biti izvesnije u aprilu.

Potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić
 

"Nemačka će odluku doneti tek kad vide kako se briselski dogovori Beograda i Prištine sprovode u praksi", rekla je Grubješićeva.

Ona je za "Večernje novosti" rekla da Srbija nikad nije bila bliže dobijanju datuma za početak pregovora sa EU, što je veoma važno za zemlju, ali da nije "bili ili ne biti".

"Šanse za dobijanje datuma su realne, ali to više ne zavisi od nas", rekla je Grubješićeva i podsetila da u martu dolaze poslanici vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije kako bi se na delu uverili u napredak Srbije, a u aprilu mešovita delegacija Bundestaga i francuskog parlamenta.

Nakon izveštaja Evropske komisije i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, koji se očekuje sredinom aprila, kaže Grubješićeva, Nemačka će doneti odluku o datumu za početak pregovora sa Srbijom.

Ona je dodala da je Nemačka veoma zadovoljna ozbiljnošću kojom Vlada Srbije rešava najteže probleme, počev od dijaloga sa Prištinom, borbe protiv korupcije, ekonomije.

POVEZANE VESTI

Subota 23.02.2013. 12:39
Eto, od početka se zna da Nemačka o svemu odlučuje!
Subota 23.02.2013. 13:30
. . . besprimerno i porazavajuce sta nam / valjda nekim Srbima / visoka politfunkcionerka Suzana Grubjesic prenosi valjda kao neku vrstu uspeha u vezi prosjacenja Srbije za clanstvo u EU, ciji su zlotvori izvrsili neoprostivi zlocin protiv SRJ 1999 god. (podsecanje za one koji su iz razlicitih razloga kratkog secanja): najavljuje VELIKOSVAPSKE POSLANIKE, koji – kakva cast i uspeh za neke Srbe – koji treba da dodju u martu 2013 u ponizenu i kako se ista prezentira BEZLICNU SRBIJU,. da proceni njene POSLUSNE rezultate, za prijem u EU ! Neki Srbi kategoricki odbijaju svapske rasiste i tradicionalne protivnike Srba i najradije bi proterali ....
Subota 23.02.2013. 13:45
. . . Z. Dacic . . . nastavak komentara : . . . BEZ POVRATKA . . . nazalost samo teoretski ! Za ilustraciju dogadja i podsecanje na jucerasnju a naravno i danasnju stvarnost: . . . secam se kad su Svabovi (nemacka ambasada u Beogradu) pre zlocinackog NATO napada na SRJ (Srbija i Crna Gora) napustali srpsku teritoriju. Na tv je bio prikazan jedan usamljeni SRPSKI PESAK sa transparentom na kome je bila jednostavna ali VECITA PORUKA SVAPSKIM ZLOTVORIMA : NIKAD SE NE VRATILI. To je za neke Srbe i dan danas politicka stvarnost. Nema milosti i oprtastanja germanskim rasistima. – Ako i pored svega hoce trgovinu, onda u svako doba, ali ne trgovinu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online