Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.02.2013.
18:23
Beta A

Aida: Promenom vlasti prekinuta agonija u N. Pazaru

Predsednica nevladine organizacije Urban-in iz Novog Pazara Aida Ćorović kaže da je promenom vlasti u tom gradu prekinuta višemesečna agonija i ocenila da će nova vlast funkcionisati bolje.

Dobro je da Srbi u nešto većem broju participiraju u vlasti, jer su u prethodnoj koaliciji bili po strani
 

Većinu u skupštini Novog Pazara od juče čine Sandžačka demokratska partija (SDP), Sandžačka narodna partija (SNP), Srpska napredna stranka (SNS) i jedan odbornik opozicione Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), dok je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka prešla u opoziciju.

Aida Ćorović je novopazarskom radiju Sto plus rekla da veruje da će novoformirana koalicija bolje funkcionisati i da će biti prirodnija.

"Smatram da je dobro da Srbi u nešto većem broju participiraju u vlasti, jer su u prethodnoj koaliciji bili po strani, što je sigurno u određenoj meri frustriralo srpsko biračko telo", rekla je Ćorovićeva.

Bez obzira što je partija Sulejmana Ugljanina SDA Sandžaka od juče u opoziciji, ona je rekla da je zadovoljna što su SDA i SDP nakon dužeg niza godina posle majskih izbora uspele da nađu minimum zajedničkog interesa i formiraju koaliciju.

"Ono što se nekada rešavalo pištoljima i na dramatičan način sada je ipak bilo dijalogom. Bez obzira što nisu uspeli da sačuvaju vlast u Novom Pazaru, ovo je bio ogroman iskorak i napredak što su to uopšte pokušali. Vreme koje je pred nama će možda doneti tenzije, ali to više neće biti kao ranije već će sukobi preći na politički nivo", rekla je Ćorovićeva, koja smatra da su sada obe stranke postale svesne da moraju da se bore za dobrobit građana.

"Ono što nije bilo dobro za građane Novog Pazara od kako su od juna formirali koaliciju bilo je to što su se obe stranke bavile sobom, kadrovskom politikom i uređenjem kabineta, nego što ih je interesovao sam grad, koji sve dublje tone u ekonomski kolaps", rekla je Ćorovićeva i dodala da se pozicija BDZ, na čijem čelu je poslanik Emir Elfić, nije mnogo promenila formiranjem nove vlasti u gradu, jer su i dalje u opoziciji.

Ugljanin: Nije nam žao što nismo u vlasti. Nova koalicija grad vodi u "bankrot"

 

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je

Sulejman Ugljanin

da njegova stranka ne žali što više nije deo vlasti u Novom Pazaru jer nova koalicija grad vodi u "bankrot".

 

"Ne žalimo što više nismo u vlasti. SDA je opstanak u koaliciji uslovila hitnim rešavanjem nagomilanih problema i otklanjanjem posledica nezakonitih radnji koje je ustanovio državni revizor, vraćanjem dugova i isplatom zaostalih zarada i doprinosa zaposlenih u javnim službama", rekao je Ugljanin. Prema njegovim rečima, za takvo rešenje SDA je predložila stvaranje sveobuhvatne koalicije koja bi jedino mogla da te nagomilane probleme razreši.

 

"Očigledno da drugoj strani nije stalo da se to reši. Naprotiv, idu u dalju agoniju, uništavanje Novog Pazara i njegovo vođenje u bankrot. SDA je odlučila da se iz toga povuče", rekao je Ugljanin koji je i ministar u Vladi Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 22.02.2013. 18:55
sramota sta se radi vise nego pola pazara nezaposljeno a oni se svadjaju oko stolice suljo sram te bilo celu si familiu zaposlio i sad mozes da laprdas a drugi narod nek crkne gladan
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online