Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.02.2013.
16:57
Bena, Danas A

Maja Gojković: DS je kriv za dug

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković optužuje DS da je odgovoran za štetu nanetu Gradu Novom Sadu i dugu od 1,33 milijarde dinara prema ATP Vojvodini. Kako kaže, nije očekivala odluku Privrednog apelacionog suda po kojoj je Novi Sad dužan da plati tu sumu ATP Vojvodini i da je do takve situacije "došlo nečinjenjem vlasti koju je predvodio DS".

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković optužuje DS da je odgovoran za štetu nanetu Gradu Novom Sadu i dugu od 1,33 milijarde dinara prema ATP Vojvodini
 

"U junu 2008. godine, grad je voljom većine u Skupštini dobio gradonačelnika Igora Pavličića iz DS. I postupak je vraćen po žalbi na novo sudjenje. Pitanje je zašto su on i njegova stranka izabrali nečinjenje? To je uslovilo štetu koja je rasla četiri godine, da bi dostigla nevidjene razmere", rekla je Maja Gojković. Ona je navela da je u prvostepenom postupku pred Privrednim sudom u Novom Sadu zahtev odbačen kao neosnovan, da je postupak trajao dve godine i da ona nije bila gradonačelnik kad je ta presuda doneta.

Gojkovićeva je navela da je ta firma otišla u stečaj krajem 2008. godine, a da je privatizacija raskinuta u januaru 2009.

"Zar nije Pavličić u tom momentu morao raskinuti ugovor i zaustaviti štetu? Morao je. Ne zaboravite da je šteta za četiri godine 250.000 evra mesečno. Danas ljudi iz DS napadaju druge, pa i mene. Napad je najbolja odbrana", kazala je Maja Gojković i podsetila da je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća, i to zbog nečinjenja u tom slučaju.

"Volšebno je tužilaštvo za 15 dana odbacilo prijavu. Prvi put vidimo ovakvu brzu

"Hoće da unište identitet Vojvodine"

reakciju od strane Tužilaštva. Taj slučaj treba opet otvoriti i bez političkih pritisaka ispitati sve navode iz krivične prijave", navela je Gojkovićeva i dodala da je i posle 2008. nastavila da vodi grad, ugovor bi bio raskinut ili bi to pitanje bilo rešeno isključivo u interesu Novog Sada.

"Nezavisan ekspertski tim i veštaci smatraju da je pravda na strani Grada. Uložiće se revizija, a ako bude potrebno ići će se i u sud u Strazburu. Grad traži pravično sudjenje, bez pritisaka politike, ali i tajkuna", rekla je Gojkovićeva.

Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je juče potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se pozabavi privatizacijom ATP Vojvodina i ugovorom koji je bivša gradonačelnica Maja Gojković potpisala s tim preduzećem.

Bivši gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić juče je podsetio da je Gradsko veće kojim je predsedavala Maja Gojković donelo odluku da se uđe u parnicu zbog ugovora sa APT Vojvodina, a ne gradski pravobranilac koji je kasnije vodio spor, i da je Grad u vreme dok je on bio gradonačelnik imao tešku poziciju i nije mogao da utiče na to.

Skupština grada danas će raspravljati o predlogu Stručnog tima o sagledavanju činjeničnog stanja i predlaganja rešenja u sporu koji protiv Grada vodi ATP Vojvodina.

POVEZANE VESTI

Petak 22.02.2013. 17:58
Miss Pigica da robija 30 godina. Pa ko je to potpisao? U njeno vreme se znalo šta će od toga biti. Koliko je para za to dobila???
Petak 22.02.2013. 17:09
Majo, koliko si stranka promenila do sada? Po čijem nalogu ovo pričaš?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online