Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.02.2013.
17:22
Beta A

Održana komemoracija Mići Orloviću

Komemoracija povodom smrti novinara, urednika i voditelja Radio-televizije Srbije (RTS) Miloja Miće Orlovića održana je danas u Galeriji RTS u Beogradu, u prisustvu članova porodice, prijatelja i poštovalaca.

Mića Orlović preminuo je 13. februara u 79. godini, a biće sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Spiker Radio televizije Beograd Miodrag Zdravković podsetio je da je Orlović bio prvi voditelj Dnevnika, i istakao da je bio odličan u tome, iako nije imao uzora niti učitelja.

"Nikoga nije video da vodi dnevnik pre njega, nije imao uzor, nije imao gde da nauči, a ipak bio je odličan. Bio je odličan tada i svih godina koje su došle posle toga. Ušao je u domove ljudi, oni su ga primili kao prijatelja, postao je ljubimac nacije", rekao je Zdravković.

Mića Orlović simbol jednog vremena
 

On je ocenio da danas, pored tolikih televizija i broja voditelja zabavnih programa nema ravnog Mići Orloviću.

"Mića je bio dobar čovek, koga su krasile mnoge ljudske vrline, bio je iskren, pošten, korektan prema kolegama. Ostaće zapisana njegova visoka profesionalnost i to se neće zaboraviti, ali ne bi trebalo zaboraviti ni da je Mića bio i veliki prijatelj", dodao je Zdravković.

Scenarista Miroslav Savićević, koji je sarađivao sa Orlovićem na seriji "Vreme televizije", kazao je da je Orlović imao savršenu dikciju, pravilnu artikulaciju glasova i besprekornu akcentaciju.

"Mića Orlović je fascinirao gledalište, a ta fascinacija je trajala i kasnije kada je nastupao u drugim televizijskim žanrovima", ocenio je Savićević. Rekao je da je Orlović bio podjednako uspešan i u zabavnom žanru, gde se istakao u kontakt-programima i kvizovima.

"Sve što je postigao, ne bi u svesti gledalaca i njegovih kolega dobilo takve dimenzije da nije bilo njegove duševnosti", dodao je Savićević.

Orlović, koji će ostati upamćen kao prvi voditelj Dnevnika, rođen je 28. maja 1934. godine u Valjevu, odrastao je u Prištini, a Filološki fakultet završio je u Beogradu. Tokom studija bavio se sportskim novinarstvom, a na programu Radio Beograda prvi put se oglasio 15. oktobra 1957. godine kao izveštač sa fudbalske utakmice OFK Beograd - Napredak iz Kruševca. U karijeri je jedno vreme bio i urednik dnevnog lista "Politika ekspres".

Bio je autor više od 170 reportaža, oko 300 intervjua, više od 200 televizijskih reportaža, 80 radio emisija i 1.300 televizijskih emisija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online