Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.02.2013.
10:14
Danas A

Dopunski izbori u Vojvodini idu u drugi krug

Članica Pokrajinske izborne komisije Jelena Zlojutro rekla je da se na osnovu rezultata izlaznosti može tvrditi da će biti drugog kruga glasanja u sva tri grada - Apatinu, Srbobranu i Zrenjaninu. Sutra će biti objavljeni zvanični rezultati dopunskih pokrajinskih izbora u Vojvodini. Prema stranačkim izvorima u Zrenjaninu i Srbobranu u drugi krug idu kandidati SNS-a i DS-a, a u Apatinu SPS-a i DS-a.

Foto: Arhiva

U Apatinu je glasalo 48,95 odsto birača, u Zrenjaninu 30,57 odsto, a u Srbobranu 54,19 odsto birača. Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke Igor Mirović, potvrdio je da su se kandidati te stranke u Srbobranu i Zrenjaninu plasirali u drugi krug izbora tako što su osvojili ubedljivo najviše glasova u prvom krugu, a da u Apatinu, SNS-ov kandidat nije prošao u drugi krug.


U Izbornom štabu Demokratske stranke je rečeno da u sva tri grada u drugi krug idu kandidati DS-a.

"U Apatinu će kandidat DS-a Bruno Urbanovski, koji je osvojio 23,85 odsto glasova u drugi krug ići sa kandidatom SPS-a Draganom Rastovićem, koji je osvojio 30,75 odsto glasova", rekao je predsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora DS Strahinja Simović.


Po Simovićevim rečima, u Srbobranu su se u drugi krug plasirali kandidat Srpske napredne stranke Živko Nastić, koji je u današnjem prvom krugu osvojio 35,72 odsto glasova i kandidatkinja DS-a Valerija Tanasijin koja je osvojila 27,55 odsto glasova.


U Zrenjaninu, naveo je Simović, najviše glasova, po podacima iz Izbornog štaba Demokratske stranke, pripalo je kandidatu SNS-a Darku Baćoku, 36,67 odsto, i kandidatu DS-a Miodragu Damjanovu koji je osvojio 21,14 odsto glasova. Simović je naglasio da se navedeni rezultati odnose na 91,7 obrađenih biračkih mesta u sva tri grada.


U izbornom štabu SPS-a raspolažu sa sličnim podacima kada je reč o izborima u Apatinu i Srbobranu, ali se njihovi preliminarni rezultati u Zrenjaninu umnogome razlikuju od rezultata DS-a. Potpredsednik pokrajinskog odbora SPS-a Radislav Striković izjavio je da ta stranka u Zrenjaninu ima podatke sa 50 odsto birališta i da je na osnovu tih podataka za kandidata SNS-a glasalo 1.800 građana, za kandidata SPS-a 820, kandidat DSS-a je dobio 670 glasova, a tek na četvrtom mestu je kandidat DS-a za koga je glasalo 640 birača.


Dopunski izbori za po jednog poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom izbornom sistemu, održani su u ukupno tri izborne jedinice - Zrenjaninu, Apatinu i Srbobranu, jer su dosadašnji poslanici iz tih gradova podneli ostavku zbog sukoba interesa. Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS, LSV, SVM i LDP. Drugi krug izbora sledi za dve nedelje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online