Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 14.02.2013.
13:50
B92 A

Jeremića isključuju iz DS?

Izvršni odbor DS će u petak 14. februara u 17 časova odlučivati o isključenju iz stranke Vuka Jeremića, koji je najavio da će zadržati mandat osvojen na listi DS-a u Skupštini.

Vuk Jeremić se izjasnio o poslaničkom mandatu pa mu sledi isključenje iz DS
 

"Ukoliko se nešto ne dogodi u poslednjem trenutku, odnosno ako Jeremić ne vrati mandat, isključiće ga iz stranke", kaže potpredsednik IO DS Milan Popović za "Blic".

Jeremić do srede nije izneo svoj stav da li će vratiti poslanički mandat, na šta ga obavezuje odluka Glavnog odbora stranke prema kojoj to treba da učine svi ministri iz prethodne Vlade Srbije.

Članovi Izvršnog odbora s kojima je dnevni list "Danas" razgovarao kazali su da će Jeremić biti isključen iz stranke, kao što je učinjeno i s poslanikom Dušanom Petrovićem.

Nekoliko članova iz vrha stranke potvrdilo je za "Blic" da neće otezati sa izbacivanjem Jeremića iako je jedan od najpopularnijih političara iz DS i sada na poziciji predsednika Generalne skupštine UN. To je, međutim, odbio da potvrdi Dušan Elezović, predsednik IO DS.

Nezvanično, jedan broj odbora u Srbiji obavešten je pre dva dana da IO sigurno neće doneti odluku o isključenju Jeremića iz stranke. Naime, njegovo isključenje bilo bi prevelik zalogaj za demokrate.

Ukoliko se Jeremić ne izjasni o zahtevu stranačkih organa, smatraće se da je ostao pri ranijem stavu da neće vratiti mandat u Skupštini Srbije, zbog čega će biti isključen iz stranke.

Jeremić je ranije rekao da ne želi da vrati mandat jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom i zakonom koji poslanika, a ne stranku, tretira kao vlasnika mandata.

Predsednik DS Dragan Đilas pozvao je sve poslanike koji su u prethodnoj vladi bili ministri da vlade poslaničke mandate. To su Dušan Petrović i Vuk Jeremić. Bivši ministar poljoprivrede je isljučen iz stranke pošto je odbio da vrati mandat dok je Jeremiću dato još vremena budući da trenutno nije u zemlji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.02.2013. 13:51
Добро је то јер му је то признање за патриотизам.Кога год они искључе тај вероватно није лош,односно није издајник србије.
Četvrtak 14.02.2013. 13:58
Ocigledna je namera da se napravi steta drzavi Srbiji a ne Vuku licno. Rusioci svega Srpskog su u punom pogonu.
Četvrtak 14.02.2013. 16:16
Данас је 14.фебруар а није петак . Зона сумрака ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online