Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.02.2013.
06:42
Beta A

Čeda: Zašto se državni vrh krije iza Đurića?

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kritkovao je državni vrh da se krije iza savetnika predsednika, koji je javnost informisao o praznim frazama, a ne instrukcijama sa kojim premijer Ivica Dačić ide u Brisel.

Jovanović: Zašto se krije sa kakvim planom Dačić ide u Brisel
 

"Javnosti se do sada nisu obratili ni predsednik, ni premijer, ni prvi potpredsednik Vlade, pa se zemlji šalje poruka da svi beže od jasnog predočavanja zemlji šta je očekuje i da li je ono što se nosi u Brisel neka nova politika, pošto se u tekstu rezolucije koju je usvojila Skupština ne pominju elementi plana za sever Kosova oko kojih je navodno postignuta saglasnost", naveo je Jovanović u izjavi za medije.

Prema oceni Jovanovića, to što je u javnost, nakon sastanka u Predsedništvu, izašao Marko Đurić, a ne neko iz državnog vrha, samo može da znači da ključni politički akteri izmiču pred odgovornošću.

"Dok se to ne desi, javnost će spekulisati, Srbi na Kosovu biti u neizvesnosti a cela zemlja pod utiskom da se ključni politički akteri izmiču pred odgovornošću i da će pred izbore pokušati da operu ruke od svih negativnih i teških posledica pregovora", kazao je on.

Lider LDP je ocenio da nikome u Srbiji u ovom trenutku nije jasno šta je tačno dogovorio "državni vrh", sa kakvim preciznim instrukcijama Dačić ide u Brisel, gde su granice dogovora koji kao zemlja želimo i ko će snositi političku odgovornost za rezultate tih razgovora.

"Srbija nije ni u ratnom stanju ni u vanrednim okolnostima i zato nema potrebe da se zemlja traumira dramatičnim najavama sastanka državnog vrha, a da se onda posle tog sastanka od javnosti pobegne, pošalje poruka o jedinstvu, a pred kamere pošalje savetnik predsednika koji ponovi besmislene fraze", naveo je Jovanović.

Jovanović je upitao zašto se po ko zna koji put insistira da je državni vrh ostao jedinstven, ako su u međuvremenu tvrdili da nikakvog nejedinstva nije ni bilo. Prema njegovim rečima, neke naznake tog "plana" postojale su u "Nikolićevoj" platformi, one su se našle u obrazloženju Rezolucije, ali nikada nisu usvojene u parlamentu kao okvir za pregovore.

Građani Srbije, kako je Jovanović podsetio nisu na izborima birali savetnika predsednika, nego su glasali za Nikolića, Dačića, Vučića, Dinkića, koji su formirali vladu čime su postali dužni da stanu pred građane Srbije i kažu šta tražimo u Briselu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.02.2013. 10:47
Ljudi dajte da se raspiše referendum da li smo za Kosovo ili EU,ovo je samo mučenje na duge staze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online