Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 13.02.2013.
19:24
Beta A

Tači: Naša ponuda Srbima je velikodušna

Hašim Tači izjavio je danas da očekuje da će sledeći sastanak između njega i premijera Srbije Ivice Dačića biti "novo poglavlje u procesu normalizacije odnosa između države Kosova i Srbije".

"Širokogrudo" prima Srbe u kosovske institucije: Hašim Tači
 

"Očekujem inteziviranje tog procesa koji će doneti i rezultate, a kako bi definitivno došlo do normalizacije situacije na severu Mitrovice, do gašenja i udaljavanja bezbednosnih struktura Srbije iz tog dela. Ta odgovornost je direktno na premijeru Srbije, dakle Dačiću", rekao je Tači u intervijuu za radio Slobodna Evropa.

On je najavio da će kosovska strana dati svoju ponudu za Srbe na severu, kako bi se oni integrisali u novi kosovski život, u budući Parlament Kosova i u centralne i lokalne institucije.

"Radimo na stvaranju boljih uslova za transformaciju ili integraciju obrazovnih i zdravstvenih struktura, u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova", rekao je Tači.

On je rekao da će Srbi, građani Kosova uživati jednaka prava na celoj teritoriji.

"Neće postojati etničke grupe sa pravima dvostrukih standarda za zajednice, a to neće važiti ni za Srbe. Naša ponuda je izuzetno velikodušna, u skladu je sa Ustavom i zakonima Kosova, sa evropskim standardima", rekao je Tači.

On je rekao treba početi time što će se preko razvojnog fonda investirati u infrastrukturu i promeniti život građana u tom delu nabolje.

"Potreban nam je pravosudni sistem u skladu sa evropskim standardima i Ustavom i zakonima Kosova, kao i integracija građana u sve kosovske institucionalne mehanizme - u obrazovanje, zdravstvo, javne usluge, policiju, Bezbednosne snage Kosova, a kako bismo izgradili demokratske, multietničke i funkcionalne institucije na svakom koraku teritorije Republike Kosovo", rekao je Tači.

Premijer Kosova je rekao da će institucije Kosova poštovati i sva prava koja proizilaze iz pravnih akata Kosova, iz međunarodnih sporazuma, kao i pravo legitimnog interesovanja Srbije za srpske građane na Kosovu.

"Želim da verujem da će se proces dijaloga u Briselu okončati normalizacijom međudržavnih odnosa Kosova i Srbije, otvarajući tako jedan novi proces dobrosusedstva koji je do sad nedostajao", rekao je Tači.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.02.2013. 19:31
I ja imam ponudu za Albanke....ali ajde necu o tome...nije tema?
Sreda 13.02.2013. 20:30
Bitango jedna nemaš ti šta da daš, jedino da uvećaš donaciju u vidu narko dolara raznim nvo, bljicevima i vedranima i sve tako tako dok država Srbija ne dobije odgovornu i nacijonalno opredeljenu vlast..
Četvrtak 14.02.2013. 00:45
А што би прихватили, кад ви ништа нисте прихватили од онога што је вама нуђено? Уосталом, ко још на овом свету преговара са терористима?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online