Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 13.02.2013.
13:01
J. Arsenović - Vesti A

Pink ne da pare bolesnoj Danijeli

Slučaj Danijele Kovačević, mlade žene kojoj je nakon porođaja u novosadskom porodilištu Betanija upala u takozvanu budnu komu, još nažalost nije dobio srećan kraj, iako su njeni roditelji i prijatelji već nekoliko godina angažovani u prikupljanju humanitarne pomoći kako bi Danijeli omogućili lečenje u jednom nemačkoj klinici, jedinoj koja koliko-toliko nudi mogućnost izlečenja.

Lečenje u Nemačkoj: Danijela Kovačević sa ćerkom Marijanom
 


Ni humanitarni broj, ni koncerti, ni razni apeli nisu obezbedili potreban novac, mada se činilo da će lečenje u Nemačkoj Danijeli biti omogućeno nakon što je par koji je pevao i plesao za nju u emisiji TV Pink Plesom do snova pobedio, osvojivši nagradu od četiri miliona dinara. Šou je završen u decembru 2011. godine i tada je novčani iznos nagrade vredeo oko 40.000 evra što je, prema rečima Danijelinog oca Đorđa Kovačevića, bilo dovoljno da se obezbedi put, smeštaj i skupo lečenje u inostranstvu.


Međutim, ni do danas, više od godinu dana nakon pobede, TV Pink nije isplatila ceo iznos i pored obećanja čelnog čoveka ove kompanije Željka Mitrovića da će nakon deblokade računa dugovi biti namireni.


- Ostali su dužni još 670.000 dinara, a oni tvrde da je to porez na dodatu vrednost (PDV). Koliko znam, Pink je nama isplaćivao prethodne iznose kao studentske stipendije, a one ne podležu PDV-u. Pustili su dve večeri i emisiju o Danijeli, obećali i humanitarni koncert i da će svojim avionom Danijelu prebaciti u Nemačku, ali opet ništa. Sada se ne javljaju na telefonske pozive Danijelinoj majci Vesni, na čiju sam molbu pristao da odustanem od tužbe protiv Pinka, ne bismo li im dali još vremena da ispune svoja dugovanja - priča za "Vesti" Đorđe Kovačević.
 

Banja i inflacija "gutaju" novac

Danijela se već godinama nalazi u Centru za rehabilitaciju u Slankamenu, tako da je dobar deo novca koji je do sada prikupljen na osnovu humanitarne pomoći otišao na pokrivanje ovih troškova. Đorđe Kovačević navodi da je banja već "pojela" blizu do 13.000 evra, a da je na vreme isplaćena nagrada od humanitarnog šoua Plesom do snova, bili bi izbegnuti ovi troškovi, a inflacija ne bi dodatno umanjila iznos, pa bi Danijela uveliko već započela, ako ne i okončala lečenje u Nemačkoj.

Sreda 13.02.2013. 14:28
Pink je prevarantska firma kojoj treba oduzeti svu (dakle svu) nezakonito stečenu imovinu i kazniti ih za namerno podmetnut požar u studiju i degradaciju srpske kulture!
Sreda 13.02.2013. 13:20
Redakcijo Vesti, sta cekate? Zasto niste dali neki broj racuna da moze da se uplati pomoc? Koliko ko moze, malo po malo i sakupice se. Ljudi smo.
Četvrtak 14.02.2013. 11:03
UPLATE ZA DANIJELU KOVAČEVIĆ Za SRBIJU ŽIRO-RAČUN: 220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProCredit Bank A.D. fejsbuk grupa: http://www.facebook.com/groups/DanijelaKovacevic/members/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online