Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.02.2013.
09:28
Večernje novosti, Novi magazin A

"Prvo kraj istrage, pa odluka o izborima"

Konačni stav Srpske napredne stranke o izlasku iz Vlade Srbije biće poznat kada državni organi završe istragu povodom ”slučaja Šarić”, izjavio je u intervjuu za beogradske Večernje novosti predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović.

Možda uskoro budu novi izbori: Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS-a
 

"Mora se utvrditi šta je istina, a šta su medijske spekulacije i zato ćemo sačekati jer ne želimo nikoga da podržavamo, ni da štitimo, rekao je Stefanović. On je istakao da sa onima koji su se ogrešili o zakon, ako se to dokaže, SNS neće biti spremna da sarađuje.

"Borbu protiv korupcije i kriminala želimo da prenesemo i na Beograd"

Stefanović je, kada je reč o vlasti u Beogradu, prigovorio da nema velikih projekata, da je grad prezadužen, nema novih investitora, nedostaje vizija gradonačelnika šta treba uraditi u narednim godinama, i da je uz to dosta korupcionaških afera u gradskim preduzećima i nenamenskog trošenja novca.

"Borbu protiv korupcije i kriminala želimo da prenesemo i na Beograd, najavio je potpredsednik SNS.

Dali smo Đilasu dovoljno vremena i konkretna rešenja koja su u interesu građana. Međutim, naše sugestije nisu prihvaćene", kaže Stefanović.

"Očekujem da državni organi, kojima pružamo punu podršku, posao obave do kraja i da nas obaveste šta su rezultati istrage i koje se zakonske mere preduzimaju. Sačekaćemo, ali ne beskonačno", rekao je Stefanović, napominjući da je SNS u vladu ušla zbog reformi i zbog borbe protiv korupcije.

Govoreći o šansama za izbore ove godine, on je konstatovao da je danas mali broj ljudi koji s preciznošću mogu da kažu da li će ih biti ili ne.

"Ukoliko vidimo da ne postoji saglasnost da idemo ka EU, da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali i kada bi neko pokušao da spreči otkrivanje afera u Razvojnoj banci Vojvodine, ”Galenici” ili ”slučaju Šarić”, izaći ćemo pred građane i reći da za nas u takvoj Vladi nema mesta, naglasio je Stefanović.

On negira da termin za vanredne parlamentarne izbore zavisi od toga hoće li Srbija dobiti datum za pregovore sa EU u junu. Važno je, kako je rekao da dobijemo datum, ali "izbori zavise isključivo od rezultata Vlade i rasvetljavanja afera".

Nama bi bilo u političkom interesu da idemo na izbore već danas, jer bismo na svim biračkim mestima napravili daleko bolji rezultat, smatra Stefanović. Ni o eventualnim izborima u Beogradu, prema njegovim rečima, nijedan organ SNS nije donosio odluku, ali će se moguće rešenje znati posle sednice Glavnog odbora stranke, koja će biti uskoro.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online