Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 07.02.2013.
22:36
Beta A

Problemi Rade Trajković zbog beogradskih tablica na Kosovu

Poslanik Jedinstvene srpske liste u Skupstini Kosova i Metohije Rada Trajković saopštila je da je njenom vozilu danas bio zabranjen pristup zgradi parlamenta u Prištini, a kako se navodi, jedini povod za to su beogradske registarske tablice na automobilu.

Pravnog razloga za onemogucavanje pristupa našem vozilu krugu zgrade
parlamenta nije bilo
 

Trajković je saopštila da se to dogodilo danas prilikom njenog dolaska na sednicu Skupštine Kosova, a da razlog nije bilo kršenje protokola ili saobraćajnog propisa vec tablice sa oznakom registarskog područja Beograda.

"Pravnog razloga za onemogucavanje pristupa našem vozilu krugu zgrade
parlamenta nije bilo. Emotivnih razloga za takvu diskriminaciju je možda bilo, ali takvim razlozima u civilizovanom i evropskom drustvu nema mesta", smatra Trajković.

Ona navodi da ovaj incident jos jednom podseća na "banalnu fašizaciju svakodnevice na Kosovu koju bez trunke samokritike sprovode institucije iz Pristine".

"Podsetimo se još jednom da poslanik kosovske skupštine srpske nacionalnosti ne sme koristiti termin "Metohija" u svom obraćanju parlamentu, dok albanski poslanici mogu bez limita evocirati etno-nacionalisticke termine iz albanske istorije. Slično tome, automobili sa registracijom albanskih gradova nemaju problema pri
pristupu zgradama kosovskih institucija", kazala je Trajković.

Ona je ocenila da ovakvi postupci srpsku zajednicu na Kosovu čine nesigurnom i produbljuju nepoverenje Srba u objektivnost institucija Kosova.

"Ironično je da se ovakvi incidenti nastavljaju i u atomosferi detanta između Beograda i Pristine. U trenutku kada se ulazu veliki napori od strane Evropske unije na priblizavanju dve politicki suprostavljene strane, kosovske institucije nastavljaju sa svojim diskriminatorskim odnosom prema Srbima na Kosovu", smatra Trajković.

Ona ocenjuje da poruka koju se tim akcijama šalje sigurno nije evropska i pokazuje manjak odgovornosti kosovske strane u procesu dijaloga Beograda i Pristine.

"Dok međunarodna zajednica svojim mehanizmima vrši pritisak na Beograd i pri najmanjem oklevanju u procesu pregovora, kosovska strana se ni na koji način ne sankcioniše za svoje diskriminatorke akcije koje nisu u funkciji uspeha dijaloga", ukazala je predstavnica Srba na Kosovu.

Ona je poručila da zarad stabilnosti regiona, međunarodna zajednica mora jednako ocenjivati ponašanje kosovskih institucija, pomoći im da dostignu svoju političku zrelost i postanu odgovoran politički činilac na Balkanu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.02.2013. 23:38
Jadni su Srbi koje predstavlja ova zena. Sve ono sto bih za nju napisao ovde, izostavicu, bio bih momentalno brisan zbog vulgarnosti. Ipak, posto se pravi luda i izigrava jadnicu, trebalo bi sama da se seti poznate srpske izreke - Ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se razbiju!!!
Petak 08.02.2013. 00:37
Vise puta imala suprotan stav stavovimaSrbije. Neka pokusa da se izbori za svoja prava u sipterskom parlamentu.
Četvrtak 07.02.2013. 23:13
Ovaj put ,razlog su tablice ali to nije sve,jednoga dana odneces ti igace na stapu iz kosovskog parlamenta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online