Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 06.02.2013.
14:24
Beta A

"Voleo bih da ne bude izbora"

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost raspisivanja prevremenih izbora, ali je naveo da se nada da njih neće biti.

Nisam rođen u fotelji : Aleksandar Vučić
 

"Nijednog sekunda ne isključujem mogućnost prevremenih izbora, mada bih voleo da do izbora ne dođe", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na pitanje da li će ako Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU biti raspisani vanredni izbori kako bi nova vlada vodila pregovore.

Vučić, lider najače partije u vlasti, Srpske napredne stranke, rekao je da je uprkos problemima spreman da nastavi da radi u postojećoj vladi, ali je dodao da eventualni izbori zavise od političkih okolnosti.

"Možemo na izbore ali je naša obaveza da pokušamo da uradimo sve za dobrobit građana", rekao je Vučić i pozvao vladajuću većinu u parlamentu da ga smeni ako je za nešto odgovoran.

On je naveo da nije rođen u "fotelji" ali i da bi SNS imala svu vlast da se sada ide na izbore.

Potpredsednik Vlade je rekao i da će tokom svoje predstojeće posete Nemačkoj nastojati da ubedi zvaničnike te zemlje da podrže Srbiju u naporima da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Na konferenciji za novinare kojoj je priustvovao veliki broj stranih i domaćih novinara, Vučić je rekao da će svoje sagovornike u Nemačkoj pitati kako da u slučaju da Srbija ne dobije datum za početak pregovora i dalje ubeđuje građane da je zemlji potrebna pomoć EU.

Osvrnuvši se na dolazak investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju, Vučić je rekao da se nada da će ugovor o ulaganju kompanije Al Dahra u srpsku poljoprivredu vredan stotine miliona evra biti uskoro potpisan.

"Razočaran sam pokušajima nekih da izvrnu ruglu nešto najbolje što se zemlji desilo u proteklih 20 godina", rekao je Vučić govoreći o predugovoru koji je Srbija potpisala sa kompanijom Al Dahra iz UAE.

Sreda 06.02.2013. 14:32
Kakav je on mag zablude i prevare...prvo je varao sebe godinama pa kad je video da nema uspeha onda sada vara 'jadnog' Dacica i Tadica...Ne mozete ni da zamislite sta je sve u glavi tog coveka...Sve u svemu istorija ce ga zapamtiti ali ne po hapsenju Miskovica nego...
Sreda 06.02.2013. 15:25
Hmmm.... ne bi ja , al' kad moram ... sta cu ... joj...!!
Sreda 06.02.2013. 17:01
Nesposobni ste...5x se teze zivi nego prosle godine, 2x su povecane cene, i vas bas briga sto vam narod umire od gladi ! tuzno i jadno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online