Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.02.2013.
12:44 >> 12:47h
B92,Beta A

Vučić: Tadiću, gde je Miša Banana?

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da kaže gde se nalazi član narko klana Rodoljub Radulović i zašto nije uhapšen kada je to bilo moguće.

SNS-u nije potreban kontrolni paket u službama bezbednosti kao Tadiću
  

"Moje pitanje za Borisa Tadića je gde je danas Radulović, gde da ga tražimo. Državni organi ne mogu da stupe u kontakt sa njim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije i naveo da je Tadić priznao da je u prethodnoj vlasti kontrolisao službe bezbednosti.

Vučić je pozvao Tadića da kaže koje je rezultate postigao u borbi protiv kriminala i korupcije i rekao mu da se ne zaklanja iza drugih ljudi.

Na pitanje da li ima saznanja o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao sa Radulovićem, prvi potpredsednik vlade je kazao da ima "nedovoljna saznanja" i nije želeo da iznese više detalja.

Prema njegovim rečima, Interpolova poternica za Radulovićem raspisana je 1. marta 2011. i rok važenja joj je do 2016. godine.

Zato postavlja pitanje Borisu Tadiću zašto su on i DS 2008. godine pregovarali sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem da on bude minsitar policije i potpredsednik vlade.

"Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao. Pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Midorag Rakić koji su stavljali glavu u panj", kaže Vučić i dodaje da pita bivšeg šefa države gde su bile insitucije.

"Zato Tadiću postavljam i političko pitanje, kako su se to insitucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja", kaže Vučić. On najvaljuje da će narednih dana dokazati kako borba protv korupcije nije selektivna.

"SNS-u nije potreban kontrolni paket u službama bezbednosti kao Tadiću jer će instiucije raditi svoj posao", rekao je Vučić na konferenciji za novinare za koje vlada veliko interesovanje medija.

Vučić je juče najavio da će odgovoriti bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, povodom navoda koje je izneo u intervjuu agenciji Fonet. Tadić je tom prilikom rekao da je kao predsednik Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost znao za Dačićeve kontakte s pripadnicima Šarićevog klana, ali da nikada nije dobio informacije da je Dačić pod krivičnim gonjenjem.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 15:10
A sto ne pitas Dacica, on mu je drug?
Sreda 06.02.2013. 13:57
Vidim ja, ovaj Vučić će sve drugo da "rešava" a džakove sa glasačkim listićima nikako. Ok, jasno nam je da je politička kampanja bila, ali onda je kleveta za krađu i on bi morao da odgovara. Ajoš jedna stvar, rteba malo da se bavi i vojskom i Kosovom, da ga vidimo na tom polju pošto se na ovom sada bezveze kompromituje i gubi legitimitet.
Sreda 06.02.2013. 12:55
Znaju i svi oni koji su bili na cuvenim zurkama Sarica , ko je sve dolazio tamo od politicara .... Znamo ko je od pevaca i pevaljki bio ... kao sto je bio i zemunski klan - znamo da braca Sarici vole skijanje .... zna se sto sta ... samo se cuva po fijokama,jos uvek....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online