Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.02.2013.
17:44
Beta A

"Dačić nema kredibilitet za premijera"

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da Ivica Dačić nema kredibilitet da ostane na mestu premijera i ocenio da će ove godine biti prevremenih izbora, bez obzira na pokušaj smirivanja tla u vladajućoj koaliciji.

Kada je neko u problemu u kakvom su oni prvo što će uvek da urade je da kao i do sada kažu - DS je kriva
 

Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da će izbora biti jer niko nije odgovorio na osnovno i suštinsko pitanje - šta je minstar policije Dačić, sadašnji premijer, razgovarao sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića i zašto se oni sastaju i kakva je priroda tog prijateljstva.

"Teško može jedan deo vlade da vodi borbu protiv kriminala i korupcije a drugi da govori 'jeste sastajali smo se sa Radulovićem, pa šta, a pitajte DS zašto oni sada to kažu'. Kada je neko u problemu u kakvom su oni prvo što će uvek da urade je da kao i do sada kažu - DS je kriva. Znate šta, gospodo, veliku čast nam dajete
ali vašom nervozom samo potvrđujete da uskoro imamo izbore", kazao je Stefanović.

Povodom navoda da DS pokreće temu Dačića i njegovih kontakata sa Radulovićem, Stefanović je kazao da se sada stvara atmosfera da je opozicija kriva za sve i istakao da DS nije tužilaštvo i nije BIA, da su informacije o kontaktu Dačića i Radulovića došle iz tužilastva i policije i da se DS ne bavi doturanjem informacija.

"Nismo mi obaveštajno čvorište. Mi smo politička partija. Državni organi sprovode svoje radnje i njih bi trebalo pitati šta im je još trebalo da se eventualno nova saznanja prikupe ili ne da bi se napravio jak slučaj pred sudom", kazao je Stefanović i dodao da se sada stvara klima da je opozicija kriva za sve i da je to pokazatelj duboke krize ove vlasti.

Prema njegovim rečima, DS podržava borbu protiv kriminala i korupcije i traži da se ona sprovede u svim pravcima, da dobije pravosudnu završnicu i da se vide odgovori na neka potpuno legitimna pitanja koja se postavljaju u javnosti.

"Smatramo da su ljudi profesionalno radili svoj posao, da su istrage složena stvar, da treba sve dokazati. Vučić to najbolje zna. Slušali smo pažljivo šta je govorio - očekujemo da odgovaraju svi, bez obzira kako se zovu, da citiram. Ali ako se to desi, a desiće se, po najavama, vlade biti neće", rekao je Stefanović.

Na pitanje kako je DS ušla u vladu sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije 2008. godine s obzirom na kontakte Dačića i Radulovića, Stefanović je odgovorio da je vlada sastavljena u julu 2008. godine, a da su kontakti Dačića i Radulovića bili u decembru te godine.

"Koliko sam ja razumemo premijera, informacije su iz decembra 2008. Dakle, kako smo saznali informaciju u decembru a vlada je napravljena u julu. To je nelogičnost. Ako smo sa nekim napravili vladu ušli smo u neka saznanja, ne mi kao stranke, nego državni organi. Kako može neko da kaže to ste znali pa ste napravili vladu šest meseci pre događaja, potpuna nelogičnost", rekao je Sefanović.

"Nije stvar partijske politike. Državni organi sprovode istrage. Nemam šta da dodam objašnjenju Mikija Rakića, sve drugo je političko nagađanje, politikanstvo, pokušaj izbegavanja odgovornosti. Istrage se sprovode, potrebno je pribaviti što više elemenata. Ako se neki elementi zbog atraktivnosti ili političke dobiti objave ranije, onda to, čini mi se, ide u korist onih koji pokušavaju da izbegnu pravdu", naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.02.2013. 17:59
Ne opravdavam Dacica , ima on svojih "propusta" .... ali da je trazio mobili telefon od sefa mafije ...??? ..... Hahahahaha ... kakva prica ..! Svi imaju putera na glavi ... i svi drze godinama po nesto u "fioci" - pa kad im zatreba, to vade na svetlo dana .... Bukaci za nove izbore su iz DS-a - ne bi li se domogli opet vlasti - meta je SPS - naravno i zapadu odgovara da se uklone jedini ostaci iz "Slobinog" vremena na Balkanskim prostorima (socijalisti/komunisti).. Bas me interesuje ... sta ce sve iz "FIJOKA" jos iskociti - kakav sve prljavi ves...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online