Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 04.02.2013.
09:23
24sata.rs A

NS: Devojčica (10) mamila psa da je ujede kako bi dobila odštetu

Desetogodišnja devojčica pozvala je veterinarsku ambulantu "Pedigre" u Novom Sadu i pitala za savet kako da natera svog psa da je ujede. Šokiranom radniku je rekla da onda namerava da tuži grad jer joj je potreban novac da kupi laptop.

Umesto da se igra sa svojim psom, devojčica ga terala da je ujede
 

"Stajao sam pored kolege koji se javio kada je devojčica nazvala. Rekla je da joj novac treba da bi kupila laptop, a da roditelji ne mogu to da joj priušte i da mora sama da se snađe", rekao je Rastko Bekvalac iz ambulante "Pedigre".

Kako priča, devojčica je rekla i da je njenom drugu to uspelo.

"Ispričala je da je njen drugar već naterao svog psa da ga ujede i da je dobio novac. Nije htela da kaže kako se zove, ali je rekla da ima deset godina. Čuli smo da ima prevara, da građani čak kuvaju glavu od psa, pa se namerno ujedaju da bi dobili novac. Međutim, ovo je previše", kaže Bekvalac.

On dodaje da se nada da je reč o neslanoj šali.

"Možda je nekome palo na pamet da se tako surovo šali. U svakom slučaju, bolje bi bilo da je šala. Ovako, svi treba da se upitamo dokle smo stigli", priča on.

Inače, činjenicu da će zbog ujeda psa sigurno naplatiti odštetu, Novosađani sve više zloupotrebljavaju. Sve češće ujede sopstvenih pasa pripisuju psima lutalicama o kojima je grad dužan da vodi brigu. Pojedini se samopovređuju vilicom uginulog psa, a povrede slične ugrizima nanose i šestarima, iglama i bodljikavom žicom.

"Deo mene se nada da se dete šalilo, ali se pribojavam da je ona ipak zvala s namerom da stvarno dobije savet kako da je pas ugrize. Ako je detetu od 10 godina glavni problem to što nema laptop, bojim se da su i roditelji tu zakazali", smatra Dragana Ćorić, predsednica novosadskog Udruženja "Roditelj".

Zbog ujeda pasa lutalica "Čistoću" su prošle godine tužila 983 građanina, zbog čega u ovom preduzeću smatraju da je sada već reč o "epidemiji ujeda pasa" i organizovanom kriminalu.

"Prošle godine smo na ime naknade štete za ujede pasa i mačaka lutalica morali da isplatimo 90 miliona dinara. Od početka godine smo isplatili 3,6 miliona dinara, a već imamo i 22 nove tužbe u ovoj godini", kaže Sofija Mitrović, rukovodilac Službe marketinga u "Čistoći".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.02.2013. 10:29
Zato što smo dogurali dotle, deca se čak ni ne šale... Neki dan je devojka od 16 godina, vrlo ozbiljno rekla da nema ništa loše u prodaji bubrega, ako se zagusti, da se nema za život. Zapitaš se, dokle bi bile spremne da odu.
Ponedeljak 04.02.2013. 13:48
Ko sluša radio "S" zna da je nabolja fora kada mali Marko zove telefonom neke ustanove i zeza ih na sličan način kao ova mala. Neko je došao na ideju da se slično zeza i sad se stvorila fama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online