Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 31.01.2013.
18:03 >> 20:49h
Beta, B92 A

Petrović isključen iz DS-a: Đilas me sklonio jer sam opasan!

Izvršni odbor (IO) Demokratske stranke (DS) isključio je večeras Dušana Petrovića iz stranke zato što nije hteo da vrati poslanički mandat i doneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv poslanika Vuka Jeremića.

  Đilas hoće da ukloni iz DS-a sve ljude koji drugačije misle
 

Sada već bivši član DS-a Dušan Petrović, bivši ministar poljoprivrede, rekao je agenciji Beta da sada očekuje pisanu odluku Izvršnog odbora DS.

Tri člana DS iz Despotovca isključeni su iz stranke zbog sumnje da su pokušali da podmite odbornika u Skupštini opštine Despotovac, navodi se u saopštenju demokrata.

"Moram da sačekam odluku i pročitam obrazloženje. Kada dobijem odluku u roku od osam dana imam pravo da podnesem žalbu savetodavnoj komisiji. Sigurno ću se žaliti" rekao je Petrović.

On je potvrdio da je IO DS pokrenuo postupak protiv Vuka Jeremića i da će u roku od sedam dana nakon što Jeremić dobije odluku ponovo zasedati izvršni odbor koji će odlučiti da li će i on biti isključen iz DS-a.

Poslanik DS Dušan Petrović izašao je sa sednice Izvršnog odbora DS posle nešto manje od sat vremena i izjavio da je članovima tog stranačkog organa poručio da ne smeju da budu kukavice i konformisti.

Petrović je izjavio ranije danas da je predlog lidera DS-a Dragana Đilasa za njegovo isključenje iz stranke nipodaštavanje pravnog poretka i politički proces koji se vodi protiv ljudi koji drugačije misle.

"Predlog za moje isključenje iz DS-a je potpuno neutemeljen u pravnom sistemu kojem živimo, suprotan je Zakonu o izboru narodnih poslanika, Ustavu i međunardonim standardima i to je veliki problem za DS", rekao je Petrović novinarima neposredno pre početka sednice Izvršnog odbora stranke na kojoj će biti reči o njegovoj disciplinskoj odgovornosti.

Petrović je precizirao da će izneti svoju odbranu zajedno sa pravnim timom koji čine Nebojša Zelenović, Miodrag Ćirić i Boško Ristić.

"Reći ću šta imam i o politici, jer ovo je politički proces. Đilas hoće da ukloni iz DS-a sve ljude koji drugačije misle, a za koje pretpostavlja da bi bili opasni u trenutku kada se otvori pitanje uspešnosti stranke", rekao je on.

Četvrtak 31.01.2013. 18:06
Treba te zatvoririti, ti si opasan po Srbiju i njene gradjane!!! A i Djilas je!
Četvrtak 31.01.2013. 22:42
Čovek je mislio na kais i pantalone
Petak 01.02.2013. 04:36
Djilas je veci kriminalac i od Sarica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online