Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.01.2013.
16:38
B92 A

Naprednjaci lepe plakate po Zemunu

Dok demokrate rešavaju svoja stranačka pitanja, naprednjaci uveliko lepe plakate. U SNS tvrde da samo pružaju podršku lideru stranke u borbi protiv korupcije.

 Za sigurnu budućnost : Aleksandar Vučić
 

Naprednjaci su izlepili čitav Zemun, opštinu u kojoj su ove godine lokalni izbori, plakatima s likom svog lidera.

"To su plakati koje je radio naš lokalni odbor u Zemunu, dakle na njihovu inicijativu i poruka je da podržavaju društvenu akciju koju predvodi Srpska napredna stranka u borbi protiv korupcije", kaže Nebojša Stefanović potpredsednik SNS.

Na pitanje da li su plakati i najava novih izbora, Stefanović kaže da nisu, jer izbori još nisu ni raspisani, "iako znamo da po zakonu moraju biti održani ove godine".

Na plakatima kojima je oblepljen Zemun piše "Za sigurnu budućnost", pored slike Aleksandra Vučića. Međutim, istu takvu je poruku imao i Boris Tadić na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, koji su mu doneli poraz.

"To je stvar lokalnih organa u Zemunu, mi se time nismo bavili kao stranka", kazao je Stefanović.

Na pitanje da li će pitati zemunski odbor zašto je izabrao baš takav slogan i da li se njemu to dopada, Stefanović kaže da će ih pitati, ali da smatra da to nije od presudnog značaja.

"Što se mene tiče, sve što garantuje sigurnost građanima Zemuna, a to je Srpska napredna stranka. Izbor reči je u potpuno drugom planu", dodao je Stefanović.

I dok političari javno razmišljaju o izboru reči, za stručnjake je stvar jasna - sve ukazuje na to da će građani na izbore na proleće ili u jesen.

"Rejting SNS i njenog predsednika Vučića je važan indikator da može da dođe do prevremenih izbora, međutim ostaje jedno otvoreno pitanje - kako objasniti građanima zašto se ide u prevremene izbore i činjenica da imamo još neke spoljne indikatore kao što je da li će se ići pre dobijanja statusa kandidata ili posle. Sa druge strane je pitanje kako srušiti ovu vladu i izaći pred birače. I sigurno je da bi ostalim koalicionim partnerima manje odgovarali izbori“, kazao je Slaviša Orlović, profesor Fakulteta političkih nauka, gostujući u Vestima TV B92.

Orlović zaključuje da će izbori uvek odgovarati opoziciji, a da će za građane oni uvek biti još jedan trošak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online