Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.01.2013.
13:30
Alo A

Dinkiću od muzike 190.000 dinara

Prema pisanju lista "Alo" lider Ujedinjenih regiona Srbije, pored ministarske plate i nadoknade za članstvo u upravnom odboru, inkasirao je prošle godine i 190.367 dinara od autorskih prava.

Ministar ekonomije i lider URS-a Mlađan Dinkić
 

Iako je reč o četiri prosečne srpske plate, Dinkić je do sada umeo da na svojim notama zaradi i znatno više. Posebno berićetna godina za Dinkića bila je 2010, kada mu je od "muzičkog dinara“ kapnulo 346.608!

Piše novu pesmu za Dženana!

Iako je u politici poznat po čestom menjanju koalicionih partnera, u muzici to nije slučaj! Kako "Alo!" saznaje, Mlađa uveliko priprema materijal za popularnog kralja splavova Dženana Lončarevića, sa kojim ima višegodišnju uspešnu saradnju.

Srpskim funkcionerima za dva dana ističe rok da Agenciji za borbu protiv korupcije dostave izmenjene imovinske karte, a lider URS-a pohitao je da ispuni ovu dužnost, pa je svoja primanja prijavio još 7. decembra.

- Mlađan Dinkić mesečno prima u Ministarstvu finansija i privrede 107.397,71 dinar, a kao član upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita mesečno 39.693, i to za period obavljanja od 10. oktobra 2012. Pored ovih primanja, on je od "Sokoja“ na ime autorskih prava dobio 190.367 zaključno sa 31. majem prošle godine i do oktobra nije bilo novih uplata - kažu u njegovom ministarstvu.

Dinkić nije želeo da se izjašnjava da li je zadovoljan svojim "muzičkim dinarom”, ali su nam njegovi saradnici rekli da je manjak u tom budžetu posledica više posla u Vladi Srbije.

Mlađa bio šminker

Svoju muzičku karijeru Mlađan Dinkić počeo je kao pravi šminker! U rokenrol analima ostaće upamćen kao član andergraund benda "Galerija”, s kojim je našminkan i natapiran prašio po gitari! Na snimku iz 1985. godine i dalje se može videti Dinkić kako u transu peva "Ja vidim dalje”. Malo ko je tada pomislio da će doživeti takvu transformaciju.

- Činjenica je da Mlađa sada ima manje vremena za komponovanje, jer je posao koji je preuzeo ogroman i vrlo zahtevan. Ipak, i dalje većinu svog slobodnog vremena posvećuje muzici, koja mu je omiljeni hobi - kažu njegovi saradnici.

Inače, prema podacima iz "Sokoja", Dinkić je njihov član od 2005. godine i u bazi ima čak 38 aktivnih dela. Zanimljivo je da su mu 22 kompozicije prošle godine zaradile pomenutih 190.000! U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri ministar je komponovao za Kikija Lesendrića i Đorđa Davida, sarađivao je sa Bobanom Rajovićem, Tijanom Dapčević, Dženanom Lončarevićem, Draganom Kojićem Kebom, a posao i zadovoljstvo svojevremeno je spojio u bendu "Monetarni udar", u kom je zajedno sa Božidarom Đelićem i Goranom Pitićem prašio krajem devedesetih godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online