Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.01.2013.
16:58
Beta A

SNS odbacio sve optužbe protiv Cvijana

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Veroljub Arsić odbacio je sve optužbe Demokratske stranke (DS) i Liberalno demokratske partije (LDP) protiv predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana, koji je i funkcioner naprednjaka.

"Te optužbe i način na koji su izrečene nisu ništa drugo nego unapred predviđena osuda da je Cvijan kriv za sve za šta se optužuje, bez ikakvog procesa"
 

"Te optužbe i način na koji su izrečene nisu ništa drugo nego unapred predviđena osuda da je Cvijan kriv za sve za šta se optužuje, bez ikakvog procesa", rekao je Arsić novinarima u Skupštini.

DS je podnela krivičnu prijavu protiv Cvijana zbog ometanja pravde, a LDP traži njegovu smenu zbog pretnji predsednici Vrhovnog kasacionog suda Nati Mesarović.

Arsić je rekao da su te optužbe naravno teške, i da će državni organi proveriti njihovu istinitost. Kako je rekao, Cvijan ne vodi nikakv lični rat protiv Nate Mesarović već samo pominje inicijativu Ustavnog suda Srbije koji je odlučio da Mesarovićeva nije izabrana u skladu sa Ustavom.

Čeda podneo ostavku zbog Cvijana

Arsić je rekao da su, po mišljenju SNS, optužbe na račun Cvijana iznete jer je on prvi koji je smeo javno da govori na kojoj način su birani nosioci pravosudnih funkcija.

On je kazao da ne želi da prejudicira odluku parlamenta o razrešenju Nate Mesarović i da su sve optužbe unapred predviđen linč prema Cvijanu koji, kako je naveo, ima pravo na punu podršku SNS, sve dok se ne dokaže da je odgovoran za ono za šta je optužen.

Povodom ocene Čedomira Jovanovića da u Srbiji postoji institucionalna kriza, Arsić je rekao da takve izjave imaju za cilj da prestane borba protiv korupcije i kriminala.

On je rekao da državni organi funkcionišu, a da je prava institucionalna kriza bila u vreme dok je Čedomir Jovanović bio šef poslaničke grupe DOS-a, kada Srbija nije imala Ustavni sud.

Vučić: Cvijan će odgovarati ako se dokažu pritisci na sud

 

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Cvijan biće smenjen s mesta predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, i snosiće odgovornost u stranci ako se dokaže da je pritiskao sud, izjavio je u Beogradu potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić.

 

"Država će postupiti po krivičnoj prijavi koju je podnela stranka (Demokratska stranka) iako je čudno da stranke podnose prijave, a ne sudija. Država će to uraditi jer je to posao države, a ne stranke", rekao je Vučić na konferencija za novinare u Medija centru. 

 

Vučić je rekao da postoje samo navodi medija o pritiscima Cvijana na uhapšeng bivšeg ministra poljoprivrede Sašu Dragina da za zloupotrebe s veštačkim đubrivom optuži bivšeg premijera Mirka Cvetkovića.

 

"Država ne reaguje na osnovu pisanja medija, nego kada postoje sumnje da je prekršen zakon i učinjeno krivično delo. Računam da su mediji slobodni, ali 'koga je zmija ujela i guštera se boji' ", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online