Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.01.2013.
00:12
Večernje novosti A

Iz policije “curilo“ do Šarića

Bura se ne stišava oko dokumenta Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, u kojem se ukazuje na “interesantnu vezu“ između Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, i Darka Šarića. “Večernje novosti“ pišu i da postoji više dokumenata ovakve vrste koji se odnose i na neke druge ljude, a predmet istrage biće i rukovodioci policije koji su Lazarevića obaveštavali o detaljima tajnih akcija.

Izgleda da je počelo da se odmotava klupko oko "saradnje" policije i Darka Šarića

Nakon što je Ivica Dačić izjavio da ovakve informacije predstavljaju kampanju protiv Vlade i njega, oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. On je rekao kako veruje da će biti do kraja razjašnjeno ko je sve sarađivao sa odbeglim narko bosom i da bi voleo da epilog slučaja povezanosti državnih funkcionera sa Šarićem bude u toku godine. Naglasio je i važnost neke vrste konsenzusa da se taj slučaj razjasni do kraja.


- Kako smo kao građani obavešteni, nema spora između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, i zbog toga verujem da će obojica insistirati da se otkrije ko je sarađivao sa Šarićem i njegovom grupom - rekao je Stefanović.


- Treba utvrditi ko ih je i da li upozoravao da treba da beže kada je trebalo da budu uhapšeni i ko je koristio njihov novac da privatizuju firme po Srbiji, a da upropaštava našu privredu.


Izveštaj MUP Srbije, od 13. januara 2012. godine, ukazuje na “interesantnu vezu“ Branka Lazarevića sa članovima narko klana - Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem. I ranije su postojale indicije da Lazarević komunicira sa Šarićevim ljudima. Naime, vojvođanski biznismen Mile Jerković, svedok u postupku protiv grupe Darka Šarića, pre više od godinu dana ispričao je na sudu kako je Štrbac imao informacije o tome da prisluškuju i prate njega i druge članove Šarićevog klana.
 

Potvrda svedočenja

Kriminalistička policija je u svom dokumentu navela da je Branko Lazarević tokom 2009. godine Štrpcu javljao da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju. Ti navodi se u velikoj meri poklapaju sa iskazima Mileta Jerkovića, koje je izneo na sudu dve godine kasnije.

“Jednog dana Štrbac je uplašen došao i rekao mi: Pazi Mile, sve nas slušaju i mene, i tebe i Darka“, svedočio je Jerković. “Drugi put mi je rekao i da nas prate. Pitao sam ga odakle mu ta informacija da nas prisluškuju. Odgovorio je da mu je to preneo gospodin Lazarević iz MUP Srbije. Njih dvojica su bili dobri prijatelji.“


“Večernje novosti“ su svojevremeno došle u posed transkripta svedočenja Jerkovića, koji je objavljen uz neznatne izmene. U iskazima vojvođanskog biznismena jasno je ukazano na to da su informacije iz policije procurile do Šarića.


“Štrbac mi je saopštio kako mu je Lazarević rekao da nas prate, ali da je to sve pod kontrolom, da on to drži i ako bude trebalo da nas hapse, da će Lazarević njega obavestiti o tome“, svedočio je Jerković krajem 2011. u sudnici Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.


On je objasnio kako je posle izvesnog vremena Štrbac opet došao i rekao da “sklone telefone, jer je dobio dojavu od Lazarevića da ih prate, a da će možda i da ih uhapse“.


“Naredio je i da prestanemo svaku komunikaciju sa Darkom, da pobacamo telefone. Gospodin Šarić je predložio da bacimo naše telefone i da uzmemo sedam-osam kojima ćemo komunicirati“, izjavio je vojvođanski biznismen.


“Odbio sam to i nastavio sam da ih i dalje koristim. Ipak, zbog opasnosti od prisluškivanja, grupa je odlučila da komunicira iz javnih govornica.“


Kasnije je, navodno, Štrbac odlučio da više neće kontaktirati sa Lazarevićem, već će to činiti njihove supruge, svedočio je tada Jerković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.01.2013. 00:26
Jok iz usiju curilo :)
Ponedeljak 28.01.2013. 01:49
шта је цурило до шарића ракија од томе или
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online