Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 27.01.2013.
02:31
Blic A

Cvijan ucenio Dragina: Optuži Cvetkovića i ideš na slobodu

Vladimir Cvijan, poslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja osim pritiska na pravosuđe pokušavao je preko članova porodica da utiče na istragu i posao suda.

Ponudu Cvijana Saši Draginu je, navodno, trebalo da preda supruga kad mu dođe u posetu u pritvor
 

Kako piše beogradski “Blic”, Cvijan je ponudio nagodbu bivšem ministru koji je u pritvoru Saši Draginu, da ako kaže da je za sve malverzacije preko Azotare dobio naredbu od bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, on će biti pušten iz protvora. Izvor “Blica” navodi da je Cvijan ponudu izneo supruzi Saše Dragina, a koja je potom trebalo da se konsultuje sa njim kada ode u posetu.


- Cvijan je pozvao telefonom suprugu Dragina u decembru. Rekao joj da ako Dragin sve svali na Cvetkovića izaći će iz pritvora - kaže naš sagovornik.


Cvetković nije obavešten

Saši Draginu i ostalim uhapšenima koji su osumnjičeni za malverzacije sa đubrivom preko Azotare u petak je produžen pritvor. Policija je 24. novembra uhapsila devet osoba, među kojima Dragina, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Srbije za više od 470 miliona dinara.


Bivšeg premijera Mirka Cvetkovića niko nije obavestio o ponudi Cvijana.


- Zgrožen sam sa takvim načinom ponašanja poslanika. Nema sumnje da postoje pokušaji da se meni napakuje. Ono što očekujem od nadležnih organa je da rade svoj posao u skladu sa zakonom i pravično, a ne da ih neko upućuje ko su mete i šta treba pošto poto uraditi. To je nedopustivo - kaže Cvetković.


Demokratska stranka zatražila je pre nekoliko dana hitnu smenu predsednika skupštinskog Odbora Vladimira Cvijana, jer je pritiskom na pravosuđe prekršio zakon. Protiv Cvijana je podneta krivična prijava jer je kao advokat Ivana Pavlovića, zvanog Iker, optuženog za šverc kokaina, pritiskom na sudiju pokušao da izdejstvuje ukidanje pritvora svom branjeniku. Prema navodima Snežane Malović Cvijan je u dva navrata od sudije Vladimira Mesarovića pokušao da izdejstvuje ukidanje pritvora Pavloviću.

Cvijan: I to je otkriveno?!

“Blic” je juče pozvao predsednika skupštinskog Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja Cvijana. Na još jedno u nizu otkrića o direktnim i indirektnim pritiscima vezanim za pravosuđe, Cvijan odgovara:

- I to je otkriveno... dobro. A ko Vam je to pričao?

Imate li komentar?

- Ponoviću još jednom zauvek besmislene izjave Snežane Malović neću komentarisati ni sada ni ubuduće. Ja zapravo nemam izjavu.

Da li je to tačno da ste zvali Draginovu suprugu?

- Pa rekao sam Vam...

U redu, ali nije dala izjavu Snežana Malović.

- Dobro onda... besmislene nameštaljke Snežane Malović i njene ekipe neću da komentarišem.


Ipak, Cvijan je poslao saoštenje medijima u kojem je naveo su napisi protiv njega proteklih dana u medijima "najbrutalnija laž" i da su ta "medijska podmetanja" organizovali čelni ljudi Demokratske stranke (DS) i poručio da ni na koga nije vršio pritisak niti prekršio zakon na bilo koji način.

Nedelja 27.01.2013. 08:28
"BLIC" .......!?
Nedelja 27.01.2013. 12:28
- Cvijan je pozvao telefonom suprugu Dragina u decembru. Rekao joj da ako Dragin sve svali na Cvetkovića izaći će iz pritvora - kaže naš sagovornik. Па добро, Цвијан ми баш не делује превише интелигентно али га оволико глупим претставити...не пије воду. Ко би са иоле соли у глави овакав разговор обављао телефоном? Још једна од несувислих ароганција демократа. Само су они паметни а сви остали глупи! И кад пакујете некоме то мора да личи на могуће!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online