Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.01.2013.
06:01
Večernje novosti A

U "Železnicama" se jelo i pilo "za sve pare"

"Železnice Srbije" prodaće 103 službena automobila na licitaciji, a ukinuće se i najveći broj korporativnih kartica, otkriva za "Novosti" Dragoljub Simonović, novi generalni direktor ovog preduzeća.

Umesto o vozovima u "Železnicama" više brinuli o ručkovima i mobilnim telefonima
 

Kako kaže, do sada je utvrđeno da su najveće troškove sa karticama pravili upravo oni koji su na njih imali najmanje prava. Samo na reprezentaciju u objektima "Železnice Srbije" potrošeno je više od 100 miliona dinara.


- Jelo se i pilo onako kako dobar domaćin nikada u svojoj kući ne bi radio, a nisu samo direktori trošili - kaže Simonović.
 

- Mesečni troškovi za više od 4.000 fiksnih telefonskih brojeva su oko četiri miliona dinara, a za korišćenje mobilnih telefona u ovom trenutku dugujemo oko 40 miliona dinara.
 

Osvrnuvši se na obaveze održavanja drumskih vozila i potrošnju goriva, Simonović kaže da su podaci do kojih se u međuvremenu došlo i mnogo gori od prvobitnih.
 

- Još analiziramo i sređujemo sve podatke, ali moguće je da troškovi održavanja drumskih vozila i potrošnje goriva premaše na godišnjem nivou cifru od sto miliona dinara - ističe Simonović.
 

- Osnovano sumnjamo i da je bilo službenih vozila koja su se koristila kao taksi prevoz. Gorivo se plaćalo najpre karticama, pa gotovinom i najzad točilo na železničkim pumpama. Sada sve te podatke treba sakupiti, ali cifre su ogromne. Najbolji primer neodgovornosti je i to da u upravnu zgradu železnice može bez ikakve kontrole i evidencije da uđe bilo ko.
 

Direktor kaže da još nije dobio odgovor zašto "Železnice Srbije" tri godine nisu realizovale kredite Evropske banke za obnovu i razvoj, zbog čega su plaćeni penali u iznosu od dva miliona evra. Sigurno, kako tvrdi, još toliko iznosi šteta što nisu kupljeni novi vagoni i lokomotive i popravljene pruge, čime bi se povećao obim prevoza i broj putnika, a time i transportni prihodi.
 

Na nivou preduzeća formirana je komisija za primopredaju dužnosti, koja treba da utvrdi kompletnu sliku srpskih železnica u svim segmentima njenog poslovanja. Novo poslovodstvo donelo je niz naredbi sa ciljem maksimalne redukcije troškova u preduzeću, koji nisu direktno u funkciji odvijanja i bezbednosti saobraćaja ili povećanja prihoda.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.01.2013. 06:43
Pa to vise nije normalno koliko se krade,koliko se ne voli svoja zemlja.na primer u Nemackoj postoji tajna sluzba koja kontrolise ovako nesto,u interesu je da brani drzavu tj narod svoj.Ako neko prekrsi pravila poslovanja i pocne krasti odjednom ga slucajno nadju mrtvog,tako bi trebalo i kod nas,dosta mi je patriota!
Sreda 23.01.2013. 07:22
Dobro je i da još uopšte postojimo, treba da ih bude stid i sramota. Sada će narod da nadonadi razvučeno, i hajdemo iz početka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online