Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.01.2013.
02:35
Beta A

"Miškoviću davani krediti bez pokrića"

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su najveći srpski biznismeni, poput Miroslava Miškovića, uz podršku političara na vlasti uzimali kredite od državnih banaka za koje nisu imali pokriće niti su ih vraćali.

Vučić: Borba protiv korupcije ne sme da stane
 

"Čovek uzme kredit od pet miliona evra i na pamet mu ne pada da ga vrati, a onda potpisuje reprogram... Radili su šta su hteli, sav svoj biznis su zasnivali na tome kako da se uzme novi kredit bez ikakvog pokrića koji niko nije planirao da vrati. Plavih mantila i ljudi u fabrikama koji rade nije bilo, sve se zasnivalo na prevarama", rekao je Vučić Radio-televiziji Srbije.

Vučić je rekao da su zbog toga srpske državne banke u teškom stanju i da je to uzrok propasti državnih banaka, Agrobanke i Nove Agrobanke.

"To su srpske banke koje su danas u teškoj situaciji, zato što su biznismeni dobijali kredite na preporuke političara... igrali su se sa državom, kada unište firmu, traže kredit od deset miliona evra, pa onda ugase tu firmu i osnuju novu i to je bio slučaj sa Agrobankom i sa Novom Agrobankom", rekao je Vučić u emisiji RTS u kojoj su bili predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković i direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vukojicić.

"Većina onih koje vi pokazujete na televiziji tako je poslovala. Ja govorim o najvećim tajkunima, ne govorim o privatniku koji vuče i gura Srbiju napred. Imali su političare u svojim džepovima...", rekao je Vučić.

Steže se obruč oko Šarića

 

Upitan o odbeglom narko-bosu Darku Šariću, Vučić je rekao da je Šarić imao i političku podršku i da će oni koji su mu pomogli u kupovini nekretnina u Srbiji morati da odgovaraju.

 

"Mislite da je mogao da napravi takvu političku imperiju, da je mogao da kupi hiljade i hiljade hektara zemlje... neko je morao sve vreme da pruža logističku podršku", rekao je Vučić.

 

Vučić, ministar odbrane i koordinator rada službi bezbednosti, rekao je da se "steže obruč oko narko klana Darka Šarića i da će do polovine godine moći da obraduje ljude u Srbiji velikim rezultatom u borbi protiv kriminala".

Vučić je ocenio da je Srbijom u proteklom periodu upravljala "političko-poslovna mafija" za koju je kazao da je kontrolisala sve, od medija do aerotransporta.

Potpredsednik vlade je rekao i da trojica srpskih biznismena, koje nije želeo da imenuje, vode "hajku" protiv dolaska kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju i njenog ulaganja u sedam propalih poljoprivrednih kombinata.

Vučić je rekao da se niko nije bunio kada je tih sedam kombinata, koji su u međuvremenu propali, u vreme vlasti Demokratske stranke privatizovano za 23 miliona evra, a sada se bune zbog dolaska Arapa koji za njih plaćaju 100 miliona.

"Shvatićete da iza toga stoji biznis i interesi tri moćna biznismena, tri velikana srpskog biznisa koji misle da mogu da prodaju sve budzašto, da uništavaju srpsko selo, da mogu da angažuju koje hoće od udruženja kada im padne napamet", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 09.02.2013. 18:35
. . . jednostavno skandalozno i neshvatljivo delovanje takozvane poslovne i politicke elite Srbije koja je mogla drsko i brutalno da eksploatise narod i drzavu. Valjda ce uspeti Vucic da na pouzdani nacin neutralise beskrupulozne siledzije i pljackase. Ogromna vecina Srbije mu zeli hrabrost i uspeh u zapocetom poduhvatu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online