Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.01.2013.
20:38
Beta A

Grubješić: U junu datum pregovora

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas u Evropskom parlamentu (EP) da se nada će Srbija u junu dobiti datum pregovora o članstvu s Evropskom unijom i naglasila da je Srbija ohrabrena pozitivnim stavovima i predlogom rezolucije Evropskog parlamenta koji se zalaže za otvaranje tih pregovora.

Suzana Grubješić

Suzana Grubješić se obratila poslanicima Spoljnopolitičkog odbora EP, a izveštač za Srbiju u EP Jelko Kacin je ocenio da je sadašnja srpska vlada za par meseci više uradila za evropsku integracija nego prethodna vlada celog mandata.

Potpredsednica srpske vlade je istakla da je Srbija spremna da počne pregovore. I, dodala je, "Evropi smo na delu pokazali da vodimo ozbiljnu i kredibilnu politiku koja donosi rezultate, a građanima da je proevropska politika nove vlade zapravo

prosrpska, odnosno u našem najvećem interesu, jer nam donosi bolje sutra".

A, kako je to istakla Suzana Grubješić, "naš glavni cilj nije datum, ni pregovori, već modernizacija zemlje, efikasnija i pravednija država, bolji životni standard, a to ćemo lakše postići ako smo bliži EU". Ona je objasnila kakve sve reforme sprovodi srpska vlada, uključujući bitku protiv korupcije, za šta će u maju biti usvojena posebna strategija.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.01.2013. 21:57
Naravno da nece biti u juna pocetak pregovora,jel od toga nema nista!! Ali vi blesaci to ne razumete!! U ostalom,ne mogu da pocnu pregovori,kada niste ispunili sve uslove,koje vam EU postavio: Da potpisete nezavisnost Vojvodine i Sandzaka,a sada je i u pitanju Presevo,Bujanovac i okolina....
Utorak 22.01.2013. 20:49
A, kako je to istakla Suzana Grubješić, "naš glavni cilj nije datum, ni pregovori///-///, već modernizacija zemlje, efikasnija i pravednija država, bolji životni standard, a to ćemo lakše postići ako smo bliži EU"/////////////////////// ovo je recnik masona...ako vec nije cilj datum zasto se vlada ne okrene pospesivanju ekonomije? pod modernizacijom verovatno smatra Srbiju bez KiM-sto se tice efikasnosti i boljeg zivotnog standarda mislim da je suvisno bilo sta reci. naravno, bitno je biti blizu evrope pa makar svi propali, ko da je balkan na antarktiku a ne u evropi.
Utorak 22.01.2013. 21:22
A sta cu da ja jedem do jula,posto cu posle imati sve?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online