Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.01.2013.
12:56
Beta A

Srpski lideri sa KiM dobro žive u velelepnim kućama

Poslanica Jedinstvene srpske liste u parlamentu Kosova Rada Trajković potvrdila je da se sastala sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem i smatra da će taj susret biti koristan za kosovske Srbe.

Lideri Srba ne žive kao narod na KiM, kaže Rada Trajković
 

Trajkovićeva je rekla da je sa Haradinajem, koji je pred Haškim tribunalom oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima, razgovarala otvoreno i konkretno i da je zadovoljna načinom na koji su otvorili "neke od gorućih problema, pa i Haradinajevim stavovima vezanim za njihovo efikasnije prevazilaženje".

Ona je ocenila da su "realne šanse" da Haradinaj na premijerskoj funkciji Kosova zameni Hašima Tačija "koji je sušta suprotnost lideru Alijanse za budućnost Kosova".

Tači je nedavno negirao mogućnost da bez izbora prepusti mesto premijera opozicionom lideru Haradinaju.

Rada Trajković je izrazila uverenje da će njen razgovor sa Haradinajem, kao i svi budući razgovori, biti korisni za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Kaže da podržava i "Nikolićevu platformu" o Kosovu, kao i Rezoluciju Skupštine Srbije, jer, kako je objasnila, prvi put se nešto jasnije određuju i prema statusu srpskih enklava na jugu Kosmeta.

Prema oceni Rade Trajković, značajan deo lokalnih lidera Srba na Kosovu i Metohiji "veoma dobro živi, sa već odavno utvrđenim rezervnim položajima", jer imaju "velelepne kuće" i ogromne stanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu ili Čačku.

"Njihova deca se ne školuju niti u mitrovačkim, niti u gračaničkim školama i fakultetima, niti se njihova rodbina brine hoće li u državnim apotekama biti dovoljno lekova sa pozitivne liste Fonda zdravstva ili medicinskog materijala u zdravstvenim ustanovama u Leposaviću, severnoj Mitrovici, Kosovu Polju ili Gračanici", rekla je Rada Trajković.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.01.2013. 12:59
zasto bi crnogorka predstavljala kosovse srbe bilo gde?
Utorak 22.01.2013. 13:46
Nejasno je KO ovu zenu drzi i uporno gura vec godinama?? I kako je moguce da drzava ne reaguje na to sto je ona poslanik u tzv.skupstini Kosova,i paralelno vec godinama obavlja funkciju direktorke doma zdravlja u Gracanici...a sa druge strane obicni gradjani koji rade u zdravstvu,prosveti i ostalim drzavnim institucijama morali su da ugase svoje racune na kojima su primali neke zarade od tada UMNIK-a,kasnije od kosovskog budzeta i da dokazno priloze vlastima u BG da nemaju vise sa tim nista. Sada je razgovarala i sa Haradinajem,do sada sa Tacijem a imala je i posetu od zlikovca Kusnera i ko zna jos koliko srbomrzaca... Stvarno SRAMOTA!
Utorak 22.01.2013. 14:13
Kao i ona što ima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online