Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 21.01.2013.
20:03
Beta A

"Rušenje spomenika nije kamen spoticanja"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje realni izgledi da Srbija do kraja juna dobije datum za početak pregovora o pristupanju EU. On je kazao da uklanjanje spomenika pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe neće uticati na dobijanje datuma početka pregovora Srbije sa EU.

Pregovori će se nastaviti i dobro je da će se nastaviti : Vučić

"Ako dobijemo datum i ispunimo sve sa (Ujedinjenim Arapskim) Emiratima, Srbija će biti na odličnom putu pre kraja ove godine", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je kazao da uklanjanje spomenika pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe neće uticati na dobijanje datuma početka pregovora Srbije sa EU.

Ne zaklinjem se da izbora neće biti

 

Upitan o mogućem raspisivanju prevremenih izbora, Vučić je kazao da mu ne pada na pamet da se bilo kome zaklinje da izbora neće biti, ali i naveo da je najvažnije da se naprave dobri rezultati u Srbiji, a ne na izborima.

 

 

"Mislim da je to ključna stvar. Ne pada mi na pamet da se bilo kome zaklinjem da izbora neće biti... Idemo u modernizaciju, nema zaustavljanja i kraj je s povratkom unazad", rekao je Vučić. On je ponovio da uskoro očekuje rezultate u istragama 24 sporne privatizacije, a prvo u slučajevima C Marketa, Luke Beograd i Sartida.

"To nema veze sa spomenikom. Danas sam razgovarao s britanski ambasadorom (Majklom) Devenportom. Važno je da nastavimo unutrašnje reforme, borbu prtiv korupcije i kriminala, da nastavimo dijalog s prištinskim vlastima i, ako to bude uspešno, mislim da postoje realni izgledi da dobijemo datum za otpočinjanje pregovora do juna", kazao je Vučić.

Prema negovim rečima, u Preševu je uklonjen politički spomenik, a na Kosovu je počelo uništavanje grobova na pravoslavnim grobljima.

"U Preševu je uklonjen politički spomenik na civilizovan i čist način, u skladu sa zakonom. Oni su počeli da uništavaju grobove, i to govori o njima", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je poruka Srbije da želi mir i istakao da neće biti "nikakvih velikih problema", naročito ne na jugu Srbije.

"Mi smo pomirljivi i tolerantni, jer želimo jasno da pošaljemo poruku Albancima da s njima, kao komšijama želimo da živimo kuća do kuće i da se nikada ne vidi razlika ko kojoj naciji pripada, ali zakone treba da poštuju i Srbi i Albanci", kazao je Vučić.

Povodom pretnje Prištine da će prekinuti dijalog sa Beogradom, Vučić je kazao da vlast u Prištini ne preti nikakvim prekidom pRegovora, jer ti pregovori nisu ni zavisili od njih.

"Pregovori će se nastaviti i dobro je da će se nastaviti", rekao je Vučić.

Govoreći o kritikama saradnje Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Vučić je ocenio da se iz Vojvodine čuju "histerični tonovi" vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i da postoji grupa političara kojima ne odgovara napredak i modernizacija Srbije. "Mogu da vrte glavom za 360 stepeni. Prosečna plata u Emiratima je 6.850 dolara... Kakva je to ksenofobija u Srbiji, da neće Arapi da nam odnesu zemlju na Mars", naveo je Vučić. On je ocenio da je dolazak šeika Muhameda bin Zajed al Nahjana nešto najbolje "što se Srbiji dogodilo u poslednjih 20 godina u ekonomskom smislu".

Ponedeljak 21.01.2013. 20:32
требали сте да га разбијете у парампарчад ...
Ponedeljak 21.01.2013. 22:17
Pregovor NIJE dobro da se nastavi! Obezbediti povratak 240 000 proteranih Srba,rasvetliti preko 1000 ubistava Srba, postaviti 1000 Srpskih policajaca,(na koje imamo pravo po Kumanovskom sporazumu),vratiti svu uzurpiranu Srpsku imovinu,rasvetliti trgovinu sa organima,pa tek onda moze da se prica o manjinskim pravima Siptara na Srpskom Kosovu! Pregovori koji se vode su smo zamlacivanje na stetu Srpskog naroda!
Utorak 22.01.2013. 07:34
Treba već da zaborave taj spomenik, život ide dalje, a zima uveliko traje, i mnogi je osećaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online