Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.01.2013.
15:16
RTS A

Tatjana Babić nova direktorka Agencije za borbu protiv korupcije

Jednoglasnom odlukom Odbora Agencije za borbu protiv korupcije za direktora tog tela izabrana je Tatjana Babić, koja je do sada obavljala funkciju vršioca dužnosti. Navodi se da je Odbor obavio razgovor sa troje kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Tatjana Babić

"S obzirom na činjenicu da Tatjana Babić ima posebno iskustvo i dobro poznaje unutrašnju organizaciju i probleme sa kojima se Agencija suočava, njen izbor na mesto direktora omogućiće brzo ostvarivanje ciljeva Agencije", saopšteno je iz tog tela.

Nova direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić rekla je da će dati sve od sebe da rezultatima rada Agencije opravda ukazano poverenje.

"Suštinski je značajno da Agencija dobije mesto koje joj pripada kao instituciji koja se suštinski bori protiv korupcije i da se na taj način pozicionira u javnosti", rekla je Tatjana Babić na konferenciji za novinare.

Babićeva je istakla da će prioriteti biti izbor zamenika direktora Agencije i internog revizora, kao i nastavak rada na izmenama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i izrada nove Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije. Ona je navela da je rad na izmenama zakona pri kraju i najavila da će početkom februara predložiti izmene zakona, koje bi trebalo da otklone manjkavosti važećeg zakona.

"Pokušaćemo da izdejstvujemo povećanja ovlašćenja Agencije, koja do sada nije imala pravo neposrednog uvida u dokumentaciju drugih državnih organa, a ostale izmene tiču se stručnih stvari", dodala je Babićeva.

Istakla je da je veoma značajno pitanje i broj od 23.000 funcionera koje Agencija kontroliše i najavila da će se razgovarati o eventualnom smanjenju tog broja. 

Babićeva je za funkciju vršioca dužnosti direktora Agencije za borbu protiv korupcije postavljena 9. novembra kada je smenjena dotadašnja direktorka Zorana Marković. Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić rekao je ranije, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je važno da Agencija dobije direktora koji će pored stručnih znanja pokazati i organizacione sposobnosti, a najvažniji element je da se radi o čistoj moralnoj ličnosti.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije raspisao je 20. novembra javni konkurs za direktora te institucije. Između ostalih, potrebni uslovi za imenovanje su diploma Pravnog fakulteta, najmanje devet godina radnog iskustva, a kandidat ne može biti član nijedne političke partije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online