Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 19.01.2013.
10:04
Blic A

"Ova Vlada iskreno vodi Srbiju u EU"

Dačićeva i Vučićeva vlada je prva posle Đinđićeve koja iskreno vodi Srbiju u Evropsku uniju i koja na realnim osnovama pokušava da reši kosovsko pitanje, ocenila je sociolog i bivši poslanik Liberalno demokratske partije Vesna Pešić, prenosi beogradski Blic.

Ova Vlada na realnim osnovama rešava pitanje Kosova: Vesna Pešić
 

Ova vlada je shvatila da postoji samo jedna evropska politika, koja je nezavisna i od leve i od desne ideologije i od nacionalizma i od građanstva. Srbiji je isporučen spisak obaveza koji se tiče EU i Kosova i Ivica Dačić i Aleksandar Vučić rade po tom spisku", navela je Pešićeva na debati “Kuda ide Srbija”, u organizaciji lista “Republika”.

Pročitajte još:

"Nikolić je malo uvređen, a Josipović je malo kriv"

"Vučić je priznao da je iz Brisela dobio spisak sa 24 sporne privatizacije i krenuo je u neizvesnu borbu protiv korupcije, dok Dačiću dobro ide agenda oko rešavanja kosovskog pitanja", ocenila je Pešićeva.


Ona je dodala da je Mlađan Dinkić dobio najteži zadatak da reši probleme u privredi, da se očigledno trudi, ali da se mnogo “oslanja na Titovu politiku zaduživanja”.


"Podržavam ovu vladu zato što neko hoće konačno da reši pitanje Kosova jer je Kosovo uslov svih uslova za izvlačenje Srbije sa evropskog dna i promene njenog ružnog lica", navela je Pešićeva, koja je zbog toga protiv vanrednih izbora ove godine.

POVEZANE VESTI

Subota 19.01.2013. 10:10
Cim vi gospodjo hvalite ovu vladu, kuku nama Srbima !!!
Subota 19.01.2013. 10:23
dobro receno....to sto mi hocemo,ili sada mozda i necemo....EU odavno nece ...nego vi kvazipoliticari koji osim sto zivite od tudjeg rada-drugo i ne znate.....da makar malo osluskujete trendove i tokove evropske politike,shvatili bi da je u ovakvoj krizi EU najmanje sto pada na pamet jeste prosirenje...svaka zemlja ponaosob ima toliko svojih problema,samo im jos mi trebamo sa gomilom nasih....to je isto kada zenis zenu koja duguje brdo novca...jasno je kakav ce brak biti ....nemojte vise zamlacivati ovaj narod...vase politicke karijere i lezilebovanje je uspelo zato sto je jedno vreme juris ka EU bio u modi...niti je to vise moda,niti je narod vise blesav...odmorite nas malo...ako Boga znate
Nedelja 20.01.2013. 12:05
Хе, хе, хе ....Џабе ти увлачење госпођо! Нема више амабасадорских места за бацање. Сад за амбасадоре иду стручни људи и са правом школом за тај посао. Твоје је прошло. Чувај слике и сећај се.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online