Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.02.2010.
10:20
Tanjug, Vestioline A

Srbija ne da dokaze, Crna Gora pušta Sokovića i Šekularca

Crnogorski istražitelji dovedeni su pred svršen čin i nisu imali izbora u slučaju Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, osim da ih puste na slobodu, tvrdi vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić. Specijalni tužilac Miljko Radisavljević kaže da bi prosleđivanje podataka Crnoj Gori ugrozilo istragu.

Dok se pravna zavrzlama ne reši Soković i Šekularac su na slobodi 

Soković i Šekularac su, kako tvrde crnogorski pravosudni organi, pušteni iz pritvora posle 96 sati, jer je srpsko tužilaštvo odbilo da Podgorici dostavi dokaze kojima bi bila potkrepljena krivična prijava protiv te dvojice crnogorskih državljana.

Čarapićeva je za podgoričku "Pobjedu" kažala da se u njenoj praksi nije dogodilo da za nekim bude raspisana poternica i da posle hapšenja država koja potražuje "odloži pravnu pomoć". Podsetivši da su crnogorske vlasti 8. februara srpskim kolegama uputile zamolnicu da dostave zahtev za sprovođenje istrage, kao i dokaze i podatke na osnovu kojih bi crnogorsko tužilaštvo postupilo, Čarapićeva je rekla i da je, nezavisno od toga, u dva navrata bila u telefonskom kontaktu sa javnim tužiocem Srbije.

Ranka Čarapić

Ona je navela da je crnogorski specijalni tužilac Đurđina Ivanović telefonom razgovarala sa srpskim kolegom Miljkom Radisavljevićem, ali da, kako je rekla, ni taj razgovor nije doneo rešenje.

Specijalni tužilac Radisavljević je istakao da bi dostavljanje dokaza u ovoj fazi istrage protiv dvojice osumnjičenih za pripadništvo kriminalnoj grupi, na čijem čelu je Darko Šarić, moglo ozbiljno da ugrozi istragu koja se vodi u Srbiji.

 
On je za „Večernje novosti“ rekao da je odluka o neustupanju dokumentacije u skladu sa Ugovorom o pružanju međunarodne pravne pomoći, koji su u maju 2009. godine potpisale Srbija i Crna Gora. Prema tom ugovoru postoje i određene situacije kad neki zahtevi ne mogu da se prihvate, rekao je Radosavljević.

Suština je da se dokazi kojima raspolažemo protiv Sokovića i Šekularca u isto vreme odnose i na druge osumnjičene, a koji nisu dostupni istražnim organima", rekao je Radisavljević.

Soković i Šekularac uhapšeni su 5. februara u okviru međunarodne policijske akcije "Balkanski ratnik", po poternici beogradske kancelarije Interpola, zbog sumnje da su umešani u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online