Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 16.01.2013.
17:04 >> 18:11h
Beta A

Prokuplje: Veterani podržali rušenje spomenika

Učesnici skupa u Prokuplju, koji je organizovalo Udruženje boraca rata od 1990. do 1999. godine, izrazili su danas podršku Vladi Srbije i premijeru Ivici Dačiću da uklone spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca jer se radi o spomeniku terorizmu koji vređa dostojanstvo države.

 Podržali Vladu Srbije : Ratni veterani (foto arhiva)

"Podržavamo premijera Ivicu Dačića da održi datu reč i da u ponoć ukloni sramno spomen-obeležje albanskim teroristima koji su ubijali srpske policajce, mučki iz zasede", rekao je osnivač Udruženja boraca Ratko Zečević.

Studenti protestovali zbog odluke Vlade Srbije o spomeniku

 

Nekoliko stotina studenata danas je u Prištini protestvovalo zbog najave vlasti u Srbiji da će
ukloniti spomenik poginulim pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, koji je postavljen u centru Preševa.

 

Studenti su tokom marša nosili parole sa zahtevom da se sporni spomenik ne dira, upoređivali predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, i premijera Ivicu Dačića sa Slobodanom Miloševićem, i uzvikivali parole "Dolino, Kosovo je sa tobom", "OVPMB" i "Za Preševo
ćemo dati život".

 

Protest je mirno završen ispred institucija Kosova.

Zečević je ocenio da se zakon i ustavni poredak Srbije moraju poštovati na svakom delu teritorije i dodao da neposlušni građani Srbije u Preševu, "koji su podigli sramno obeležje terorizma koje vređa moral i dostojanstvo građana", moraju sami da ga uklone.

On je, takođe, poručio da spomenik mogu da odnesu Hašimu Tačiju i ostalima u Prištini koji ih navode na neposlušnost i urušavanje ustavnog poretka Srbije.

"Podržavamo napore predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Dačića da se u pregovorima sa evropskom zajednicom nađe mirno i najbolje rešenje za kosovski problem", rekao je Zečević.

Prema njegovim rečima, Srbija je uvek vodila politiku mira ali se već jednom mora prekinuti sa politikom popuštanja i klečanja pred strancima i pristajanjem na sve njihove ucene.

"Verujemo Nikoliću i Tadiću, a isto tako verujemo i ministru odbrane Aleksandru Vučiću, koji je u obilasku zone bezbednosti prema Kosmetu izjavio da je Srbija spremna u svakom momentu da odbrani svoju državnu teritoriju", kazao je Zečević.

Pismo podrške danas okupljenima uputili su predsednik opštine Prokuplje Ljubiša Đurković, predsedništvo republičkog Udruženja boraca rata 1990. do 1999. godine, kao i Sindikat srpske policije.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.01.2013. 19:55
Pazi molim te, brisan mi komentar... Bice da je radi zastite casti i ugleda gospodina Ivice Dacica :))))))))))
Sreda 16.01.2013. 20:15
Шта је ово, админ опет ради по учинку.
Sreda 16.01.2013. 19:05
Tako je, zemljaci! Ali, Prokupcani, imate i vi, tu ispred robne kuce, jedan spomenik koji bi trebalo ukloniti! Tesko mi je kada gledam danasnju Toplicu. Siromasna kao i nekada, oduvek je bila bastion srpskih junaka. Toplica je bila srpska Sparta! Mozda najcojstveniji deo Srbije! Sta se posle sa njom odigralo, za cudjenje je. Mozda i nije. Sav narod Srbije zbunjen je poodavno, pa sto ne bi bila i Toplica sa prelepim Prokupljem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online