Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 15.01.2013.
14:30
Beta A

"Kompromis za Kosovo mora da zadovolji obe strane"

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je danas, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija daje cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane.

Nema rešenja koje će da zadovolji samo jednu stranu: Ivica Dačić, premijer Srbije
 

"Ako se dogovorimo, sve može. Mi ne bežimo od toga i tražimo sveobuhvatan dogovor, ali da bi on to dobio mora nešto i da da. Taj kompromis mora da zadovolji obe strane", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Po Dačićevim rečima, kosovska strana može da ucenjuje Beograd zbog puta ka EU, dok srpska strana može da ometa članstvo Kosova u UN. Možemo tako 30 godina, ali to nije u bilo čijem interesu, rekao je srpski premijer.

Pročitajte još:

* Tači daje Dačiću platformu za sever

* "Tači koristi ANA da zaplaši Evropu"

Povodom stava Tačija da se u Briselu neće razgovarati o najnovijoj Rezoluciji Skupštine Srbije o Kosovu, Dačić je kazao da kosovski premijer ne može da upravlja onim što će izneti Beograd na sastanku 17. januara.

Dačić je dodao da treba razgovarati o paralelizmu institucija na Kosovu i posebnosti kosovskih Srba što je predlagala i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton koja posreduje u dijalogu.

Premijer Kosova Hašim Tači je izjavio juče da neće dozvoliti da se predlozi iz Rezolucije Skupštine Srbije o Kosovu nađu na stolu tokom razgovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem, i ocenio da je za Prištinu neprihvatljiv predlog da opštine sa srpskom većinom dobiju status autonomnih opština.

Kosovski premijer je dodao da je cilj dijaloga da se omogući učlanjenje Kosova u UN i druge međunarodne mehanizme. "Naravno, mi shvatamo da na kraju tog procesa Srbija neće moći da prizna nezavisnost Kosova, zato je neophodno da se Kosovu obezbedi učlanjenje u UN, otvori siguran put za učlanjenje u NATO i EU, sa
ciljem da se stvore uslovi da Srbija ne može da postane smetnja Prištini na tom putu", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.01.2013. 14:45
Vi nikada ali nikada necete uci UN, jer vam Srbija to nikada nece dozvoliti, jedina sansa da udjete je da napravite takve ustupke u pregovorima sa Beogradom da srbija i ne primeti da je taj mali deo kosova izasao iz sastava Srbije...
Utorak 15.01.2013. 15:12
Овај ће упропастити Србију.Са шиптарима нема преговора о ономе што им омогућава да заиста остваре своје намере.Дачићу глупави! сутра ћеш то исто морати дати Војводини,Рашкој области...и на крају нема Србије.
Utorak 15.01.2013. 15:46
Стигла те клетва Кнеза Лазара!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online