Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.01.2013.
12:45 >> 14:35h
telegraf.rs, Beta A

Dragan Marković novi direktor policije?

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić trebalo bi uskoro da izađe pred članove Vlade sa svojim predlogom kandidata za direktora policije, a kako saznaje Telegraf.rs to će biti Dragan Marković Markoni.

MUP Srbije uskoro dobija novog direktora policije
 

Dobro obavešteni sagovornik Telegrafa kaže da se iz ranijih Dačićevih izjava vidi da će policija dobiti novog direktora koga će upravo on izabrati i da je gotovo nemoguće da na tom mestu ostane Milorad Veljović.

Očekuje se da Markovićev izbor na mesto direktora policije bude prihvaćen od strane koalicionih partnera, iako mediji spekulišu da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nije najsrećniji takvim rešenjem.

Ko je Dragan Marković?

Dragan Marković Markoni je dugogodišnji pripadnik Resora državne bezbednosti, u kome radi od 1992. Prethodne četiri godine bio je državni sekretar u MUP-u, a pre toga je bio savetnik direktora BIA. Rođen je 30. jula 1965. u Smederevskoj Palanci. Završio je Višu školu unutrašnjih poslova u Beogradu, a diplomirao je i stekao zvanje diplomirani specijalni pedagog na beogradskom Defektološkom fakultetu, na smeru za prevenciju i resocijalizaciju maloletnika.

Stručno usavršavanje je nastavio na Specijalističkim studijama za borbu protiv terorizma, korupcije i organizovanog kriminaliteta na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori nemački jezik. Oženjen je i otac dvojice sinova.

"Markoni je iskusan policajac i obaveštajac, trebalo bi da bude prihvatljiv za sve. Nagađanja su da njegov izbor ne podržava Vučić", kaže sagovornik Telegrafa.

Ministar policije ima zakonsko pravo da sam donese odluku o direktoru, a Vlada bi to morala da aminuje. Međutim, već postoji mogućnost da Marković bude postavljen za v.d. direktora.

O Markoviću je na zanimljiv način nedavno pisao Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost:

"Zamenik direktora BIA s kvote SPS-PUPS-JS Dragan Marković Markoni dugogodišnji je pripadnik Resora državne bezbednosti, a to je veoma važno mesto, jer je zamenik direktora BIA zapravo prvi operativac službe. Naizgled, ništa neobično. Markoni je profesionalac, zna taj posao, dugo ga je radio, u prethodne četiri godine je bio državni sekretar u MUP-u", pisao je Dragaš, pa nastavio:

"A je l’ to isti Markoni koji je u pre godinu dana pio čaj s Aleksandrom Vučićem i Krkobabićem u Hajatu? Ko je koga tada informisao? Vučić Markonija kao državnog sekretara MUP-a ili je Markoni dalekovid, pa je unapred informisao Vučića kao potpredsednika Vlade zaduženog za bezbednost", napisao je tada Dragaš.

Dačić: Ne postoji sukob s Vučićem zbog direktora policije

Nema sukoba oko direktora policije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Premijer Ivica Dačić demantovao je danas neke medijske navode da je u sukobu s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem u vezi s novim direktorom policije.

 

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će postupak izbora direktora policije uskoro biti završen i da će naredni direktor biti izabran na isti način na koji je izabran aktuelni šef policije Milorad Veljović.

 

"To su potpuno netačne priče da postoji bilo kakvo sukobljavanje ili razmišljanje u tom smeru, da li je neko za jednog ili drugog kandidata", rekao je Dačić.

 

On je rekao da je ta procedura jasno definisana i da konkursna komisija od 30-ak kandidata, koliko se prijavilo, predlaže tri. Od ta tri kandidata Dačić, kako je rekao, Vladi predlaze jednog, ili ne predlaže nijednog "ako smatra da to nije dobro rešenje". Vlada zatim odlučuje o njegovom predlogu, dodao je.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online