Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.01.2013.
11:34
Beta A

DS, SPO, VGC: Naši prave liste za odstrel

Vojvođanski odbori Demokratske stranke i Srpskog pokreta obnove i Vojvođanski građanski centar najoštrije su danas osudili paljenje zastave AP Vojvodine u Novom Sadu.

Spaljivanje zastave Vojvodine ispred prostorija LSV-a
 

DS je u saopštenju navela da spaljivanje zastave Vojvodine i isticanje liste za "odstrel" u trenucima duboke ekonomske krize dodatno ugrožava bezbednost i miran život građana Vojvodine. Demokrate su apelovale na nadležne da aktivno učestvuju u stabilizaciji prilika i smanjivanju tenzija.

"S obzirom na to da su počinioci spaljivanja zastava Vojvodine ispred prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine poznati, očekujemo da će nadležni organi reagovati i sankcionisati ovaj pokušaj narušavanja bezbednosti i mira", piše u saopštenju.

SPO je ocenio da spisak "antisrpskih medija i nevladinih organizacija" koji su istakli aktivisti pokreta "Naši", predstavlja povampirenje fašizma, protiv kojeg se SPO uvek borio.

"SPO će se dosledno suprotstaviti svakoj vrsti ekstremizma koja ima za cilj da uništi dobre međunacionalne odnose u pokrajini. Uništavanje obeležja pokrajine trenutno je moguće sankcionisati samo kao uništavanje državne imovine, što je omalovažavanje svih građana Vojvodine, a uništavanjem simbola, Vojvodina se na neki način isključuje iz države Srbije", navodi se u saopštenju SPO.

Vojvođanski građanski centar upozorio je na opasnost činjenice da se opet pojavljuju spiskovi organizacija, medija i pojedinaca koji se etiketiraju kao strani agenti, i zbog toga zatražio da se " Našima" zabrani rad i ograniče ustavom zagarantovana prava.

"Ovi spiskovi se mogu posmatrati kao liste za odstrel i zato pored izostajanja reakcije nadležnih državnih organa, najviše zabrinjava nastali muk u ostatku civilnog sektora", piše u saopštenju.

Dodaje se da je bliska istorija ove države više nego dovoljna opomena s obzirom na činjenicu da su, ne tako davno, postojali spiskovi na kojima su se nalazile organizacije i pojedinci koji su dobijali slične etikete i čija je bezbednost tim činom bila opasno narušena.

"Pozivamo državu i odgovorne institucije da reaguju u slučaju novih spiskova organizacija i pojedinaca, kao i u slučaju paljenja zastave Vojvodine", piše u saopštenju.

Aktivisti SNP Naši iz Novog Sada su 13. januara ispred prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine spalili zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ustavni sud Srbije ranije je odbio zahtev za zabranu SNP Naši.

Utorak 15.01.2013. 12:42
Већина срба доживљава поједине странке и политичаре издајницима националних интереса.У историји је увек било покрета и идеолога који су тада били прогањани,затварани,мучени,убијани и забрањивани. Шта ако су те организације заиста у праву?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online