Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.01.2013.
16:37 >> 18:03h
Beta A

LDP: Vlast koristi "Naše" da stvara atmosferu linča

Liberalno demokratska partija optužila je danas vlast da je u Srbiji stvorila atmosferu linča i da joj su joj kao sredstvo za to poslužili tabloidi i organizacije, koje je odavno trebalo zabraniti, poput SNP Naši.

LDP: Zašto država ne reaguje na pretnje

"LDP zahteva momentalnu reakciju države na pretnje koje je SNP uputio medijima, predstavnicima civilnog sektora i svima koji se bore protiv nasilja u društvu", navodi se u saopštenju LDP-a.

Srbija je ponovo postala zemlja u kojoj se žigoše svako ko drugačije razmišlja, politički protivnici proglašavaju se za izdajnike i kriminalce, poziva se na obračun s njima tako što se njihove slike lepe kao poternice na svakom ćošku naših gradova, naveo je LDP.

"Sve se to radi preko tabloida u kojim se svakodnevno najavljuju hapšenja, ili preko organizacija koje je odavno trebalo da budu zabranjene", ističe se u saopštenju stranke Čedomira Jovanovića.

Zabrinutost zbog plakata i spiskova

 

Zaštitnik građana Saša Janković zabrinut zbog plakata organizacije Naši koji optužuju nevladine organizacije i NUNS da sarađuju sa stranim obaveštajnim službama.


"S obzirom da su to tvrdnje o činjenu teških krivičnih dela, oni koji ih iznose trebalo bi da bude zvanično pozvani da ih pred nadležnim organima dokumentuju. Ili su srpski nevladini aktivisti i novinari zaista strani špijuni i treba im suditi ili neko grubim uvredama uznemirava javnost, za šta je takodje predvidjena sankcija", objasnio je Janković.


Ombudsman je izrazio nadu da će nadležni pravosudni organi lepljenje plakata i njihovu sadržinu razmotriti sa stanovišta svojih nadležnosti. U Aranđelovcu, Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije osvanuli su plakati organizacije "Naši" sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizavoja finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".

 

Na spisku su listovi "Blic", "Danas", "Vreme", "Republika", zatim B92, "Peščanik", NUNS, Fond za humanitarno pravo, "Žene u crnom", Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.

 

Tu su i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Gradjanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa, Dokukino.

LDP ocenjuje da isključivu odgovornost za atmosferu linča koja vlada u Srbiji snosi vlast.

"Srbija je u svojoj ne tako dalekoj prošlosti prošla kroz sličnu situaciju i tragične posledice nam ne dozvoljavaju da zatvaramo oči i povlačimo se pred nasilnicima. Tada su (premijer Ivica) Dačić i (potpredsednik vlade Aleksandar) Vučić sprovodili politiku koju sad pokušavaju da izbrišu iz svojih političkih biografija", naveo je LDP.

LDP je istakao da su danas oni ti koji formulišu politiku i da će, ako izostane odgovarajuća reakcija, pokazati da nisu daleko odmakli od svojih političkih mentora.

"Srbija mora biti zemlja u kojoj svi imaju pravo da iznesu svoje mišljenje i da ne strepe da će zbog toga biti progonjeni. Ta sloboda je danas u Srbiji ozbiljno ugrožena", naveo je LDP.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 18:14
Па и треба линчовати ЛДП.За све српске патриоте то је обична антисрпска странка.
Ponedeljak 14.01.2013. 16:50
Који лажови и лажљивице, ниси ти издала партију само си се уплашила да не будеш линчована.
Ponedeljak 14.01.2013. 17:58
Ko bi gore sad je dole,i obratno! Do juce su te iste organizacije proganjali patriote po Srbiji pa su se ljudi stideli gledajuci sta se radi!Nadam se da se nisu ogresili o nekome ,ali to je sam krem onih koje Putin ne bi dozvolio u svojoj drzavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online