Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 04.01.2013.
16:07
Beta A

Mrkin pomoćnik: Dinkić neostvareni muzičar

Estradni menadžer i pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković izjavio je danas da nikada ne bi bio pomoćnik ministra finansija Mlađana Dinkića, jer je uvek radio sa vrhunskim zvezdama, a ne sa "neostvarenim muzičarima".

Saša Mirković sa  pevačima koji su u Zaječaru pevali za spas lokalne televizije
 

"Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzicarima", rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Zaječaru.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić danas je rekao da će Mirković biti zadužen za sneg u tom ministarstvu, odnosno čišćenje saobraćajnica.

Vlada je 29. decembra 2012. godine imenovala Mirkovića, koji je kadar Srpske napredne stranke (SNS), za pomoćnika ministra saobraćaja, a Dinkić je prokomentarisao da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao saradnika.

Mirković je rekao i da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić, "čovek koji je uništio srpsku privredu".On je odbio da navede na kom je fakultetu diplomirao pravo. "Na sajtu Ministarstva sve piše", kratko je rekao.

Novinarima, međutim, nije pošlo za rukom da na sajtu tog ministarstva, kao ni na sajtu Vlade Srbije, pronađu podatak o stepenu školskog obrazovanja Mirkovića. Potredsednica SNS-a Zorana Mihajlović rekla je juče da je Mirković diplomirao na Pravnom fakultetu "poštujući sve procedure", a Predsedništvo SNS-a sutra bi trebalo da na njen zahtev raspravlja i o Dinkićevoj izjavi i odnosima u vladajućoj koaliciji.

Mirković je, prema saznanjima agencije Beta, 1991. godine završio srednju školu u Boru, smer pravno-birotehnički. U u Ministarstvu saobraćaja Srbije, koje vodi Milutin Mrkonjić, zadužen za Sektor za puteve i bezbednost saobraćaja. Na današnjoj konferenciji za novinare najavio je da će saobraćajni inspektori uskoro početi da proveravaju da li je izgradnja puteva i ulica u Srbiji rađena u skladu zakonom i pravilima struke.

"Proverićemo da li je rađeno po zakonu ili onako kako se htelo i počećemo upravo od Timočke krajine. Nije njih briga to što sam estradni menadžer, već zato što nameravam da otkrijem lopove", rekao je Mirković.

Mirković je na prošlim izborima bio na listi Pokreta radnika i seljaka (PRS), ali se kasnije priključio naprednjacima. Vlasnik je televizije Zaječar, koja je ranije bila javno preduzeće, a pre razlaza sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, koji je odbio da tu televiziju finansira iz gradskog budžeta, Mirković je u Zaječaru organizovao koncerte estradnih zvezda.

POVEZANE VESTI

Petak 04.01.2013. 17:20
Imam i ja nekoliko takvih poznanika, ali ne mogu da ih ubacim u VLADU!
Subota 05.01.2013. 07:24
Nova vlast samo pokazuje kako ne ceni uopšte svoj narod. Nestručnjaci ne mogu da vode stručne oblasti. To se suprostavlja čak i zdravom razumu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online