Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.01.2013.
01:15
D. Dekić - Vesti A

Estrada u fotelji

Imenovanje estradnog menadžera, naprednjaka, Saše Mirkovića na funkciju pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića na pragu nove 2013. godine, šokiralo je srpsku javnost i podsetilo ne samo na brojna estradna lica koja su skinula sa sebe šljokice i uskočila u fotelje, već i na brojne nestručne i nekompetentne kadrove nove vlade Srbije.

OD MODELSICE DO SKUPŠTINE: Nevena Adžemović

Mirković je i sredinom oktobra prošle godine ustalasao Srbiju kada se pročulo da će se ustoličiti kao direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, što se ipak nije dogodilo. Sada je lično potvrdio da stiže u Vladu Srbije.
 

- Ovih dana ćemo se dogovoriti u kojoj oblasti ću biti pomoćnik, ali u Ministarstvu ima dosta da se radi, od same organizacije, do decentralizacije - kazao je ovaj estradni menadžer ne objasnivši sopstvenu stručnost za puteve i saobraćaj.

Mirković, poznatiji kao menadžer pobednice Evrosonga Marije Šerifović, bio je lice estradnih rubrika do izbora 2012, kada je kamerom snimao nepravilnosti u radu izborne komisije u Boru.


Njegova koleginica, po estradi i partiji Grandova balerina Dragana Milošević posle rijalitija Farma, asistiranje Saši Popoviću u Zvezdama Granda zamenila je mestom takođe asistenta, ali v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića. Ova plavuša u međuvremenu je volontirala u Informativnoj službi Srpske napredne stranke.

IZ GRANDA U EPS: Dragana Milošević

Bivša članica grupe Models Nevena Adžemović se posle parlamentarnih izbora obrela u Skupštini Srbije kao poslanica Nove Srbije Velimira Ilića, koalicionog partnera SNS-a. Bivša supruga, bivšeg šefa Ilićevog obezbeđenja Srđana Adžemovića je posle dužeg ćutanja zaratila u parlamentu sa antenama za mobilnu telefoniju zapitavši zašto se one nalaze na zgradama blizu obrazovnih ustanova.

Krajem 2012. obnarodovala da je i treći put obnovila romansu sa bivšim mužem. Njene sreće nije bila poznatija koleginica pevačica Maja Nikolić. Pošto se nije dočepala poslaničke fotelje, Maja ju je potražila u Železnicama Srbije. Tako je "ničim neizazvana" ušetala u direkciju preduzeća da zavede red i najavi novog direktora. Iako su u SNS-u od nje prali ruke, na čelo Železnica, baš kako je i rekla, koji dan kasnije došao je Dragoljub Simonović, nekada pregledač vagona u ZTP-u i predsednik opštine Grocka. U prilog stručnosti, naveo je treći stepen na Fakultetu za poslovne studije u Banjaluci i četvrti na Fakultetu za preduzetnički biznis.

MENADĆER STIGAO U VLADU: Saša Mirković (levo iza Tome Nikolića) imenovan za pomoćnika ministra saobraćaja
 


Sa ćumura na ugalj prešao je prema kazivanju komšija Milorad Grčić iz Obrenovca. Ugostitelj, vlasnik poker aparata koji je držao kafe Fantazija i pečenjaru - Fantastično - odskočio je na insistiranje SNS-a do pozicije generalnog direktora Rudarskog basena Kolubara. Odmah se pohvalio diplomom na Univerzitetu Edukons iz Sremske Kamenice i iskustvom u (nepoznatom) velikom preduzeću. Naprednjak i direktor Javnog preduzeća Koridori Srbije Dmitar Đurović bio je biznismen čije su firme u blokadi za više od sedam miliona dinara.
 

Tomini savetnici

 

Kada je konačno izašla u javnost platforma za Kosovo i Metohiju šefa države Tomislava Nikolića, mediji su se utrkivali da istaknu savetnike šefa države. U javnosti su se pojavili kraljevački biznismen poznat po trgovini sanitarijama Predrag Mikić, kao i dramaturg i glumac Radoslav Pavlović, poznat po TV seriji "Rođak sa sela". U timu je bio neizostavan i mlađani savetnik za spoljnu politiku predsednik Srbije 29-godišnji Marko Đurić, s medijskim epitetom "momak koji nije ni stigao da stekne radnu biografiju". Savetnik predsednika je i penzionisani general Milorad Simić, po diplomi defektolog, a do prelaska u Ministarstvo odbrane, Nikolića je kratko savetovao i ekonomista Aleksandar Nikolić, poznat po nadimku Foto Toni zbog radnji pod tim imenom koje je držao u Beogradu. 

 

Mrka kao Berluskoni

 

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić se u estradizaciju resora dao krajem mandata bivše vlade. U februaru 2012. doveo je kao savetnicu Ivanu Škorić, učesnicu rijalitija VIP Veliki brat, a dva meseca potom na istoj se poziciji obrela i njena sestra bliznakinja Bojana Janković. Sestre eks Nikolić bile su voditeljke na TV Pink, a zahvaljujući zgodnim plavušama i emotivnoj vezi sa folkerkom Anom Bekutom, u šali se govorkalo da bi jednom od najstarijih članova vlade mogao da pozavidi i Silvio Berluskoni. 

 

Milka u pozorištu

 

Milka Forcan, bivša desna ruka uhapšenog vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, na iznenađenje mnogih osvanula je u Upravnom odboru Narodnog pozorišta u Beogradu. U vreme bivše vlasti, nju je Vlada imenovala na mesto predsednice Saveta za brendiranje Srbije, ali se ubrzo povukla zbog kritika javnosti. Pre dve godine je napustila potpredsedničku funkciju u Delta holdingu i započela sopstveni biznis. 

 

Kadrovi

 

Učesnik više rijaliti programa, glumac Dragan Marinković Maca zbog burne reakcije javnosti ni iz drugog pokušaja nije postao upravnik novosadskog Pozorišta mladih, na predlog SPO-a. Takođe, pitanje je i kako je članica URS-a Jelena Ilić, inače veterinarski tehničar, postala stručna za vazduhoplovstvo i izabrana za člana Upravnog odbora Niškog aerodroma.


  MNOGI ISKORISTILI PROMENU VLASTI DA BI DOŠLI DO FUNKCIJE

Haos u Ministarstvu pravde

Bivšu ministarku pravde iz redova Demokratske stranke Snežanu Malović koja je čitala sa cedulje ćirilično napisane engleske reči, zamenio je nepoznati naprednjak 29-godišnji Nikola Selaković, asistent beogradskog Pravnog fakulteta na predmetu Uporedna pravna tradicija.


Ubrzo je taj resor izbio na loš glas jer se pročulo da je pun problematičnih kadrova.
Tako je i bivši radnik Resora državne bezbednosti Dejan Carević imenovan za šefa kabineta ministra pravde.


S druge strane, pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović je čovek koji je svojevremeno osuđen na zatvorsku kaznu od šest meseci, uslovno dve godine zatvora pred Opštinskim sudom u Somboru 2004. jer je u kafani Dubrava godinu dana ranije pivskom flašom udario u glavu jednog gosta restorana. Backoviću je Advokatska komora Vojvodine 2005. odbila zahtev za upis u Imenik advokata i ocenila da je "nije dostojan" da obavlja advokatsku dužnost, ali je bio dostojan za pomoćnika ministra pravde.


Državni sekretar u Ministarstvu pravde Danilo Nikolić je bio čelnik niškog Okružnog suda u Nišu i učestvovao u donošenju oslobađajuće presude za episkopa Pahomija, optuženog 2003. za pedofiliju i seksualno zlostavljanje četvorice tinejdžera.       

                                                                                          D. D.

Milanka brani biznismene

 

Kao poslanici na izbornoj listi SNS-a ušli su i predstavnici Pokreta Snaga Srbije, članovi biznis porodice Karić. Milanka Karić, supruga optuženog biznismena Bogoljuba Karića koji je u bekstvu, kandidovala se za izvestioca o spornim privatizacijama, da bi onda sastanak s delegacijom Evropske unije iskoristila da na početku govora zatraži da "prestane progon predstavnika krupnog kapitala" u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Subota 05.01.2013. 07:12
možda će sledeći izbori biti organizovani sa mitinzimakoji u svojim koreografijama imaju elemente plesa, baletske numere, recitale, da prodefiluju Kursađije sa YU maskama. Što bi rekao dosetljivi novi aforističar - Dajte ljudima igara, kada već hleba nemaju!
Subota 05.01.2013. 11:33
Нећу да ове сада браним.... И ако хоћете и сам ћу рећи: ПУУ! Само да не заборавимо какав су шљам окупљали ови од претходно и кога су све слали као дипломате да нас по свету представљају! Туга је само што се ништа није променило и не види се ни у даљини да ће! Ех, Србијо, Србијо где би ти био крај да си насељена Ескимима!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online