Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.01.2013.
13:07
Đ. Barović - Vesti A

Rtanj je antena za kosmos!

Planina Rtanj je jedna od dve tačke na planeti za koju se tvrdilo da će, po predskazanju Maja, preživeti smak sveta. Taj datum je uveliko prošao, ništa se nije dogodilo, ali Saša Nađfeji, direktor Centra za istraživanje "Duh Rtnja" tvrdi da na Rtnju očigledno "ima nečega".

- Previše je neobičnih pojava na jednom mestu da bi se reklo da je u pitanju slučajnost - kaže u intervjuu za "Vesti" Nađfeji.


Šta je neobično?

- Sve. Nemoguće je da je precizan geometrijski oblik planine u obliku piramide samo delo "pukog sleganja tla" ili "uticaja atmosferskih prilika". Previše je matematičkih vrednosti na jednom mestu... Neobično je da je toliko ljudi videlo svetleće kugle ili to da su elektromagnetna merenja na Rtnju istovetna onima na drugim piramidama u svetu.


Mislite na one u Egiptu?

- I na njih, ali Egipat nikada nije imao ekskluzivno pravo na piramide. Veliki broj je poslednjih godina otkriven na tlu Južne Amerike, Kine, Rusije, Indije, Filipina... Za sve njih je karakteristično da čine prsten oko ekvatora Zemlje.


A na Rtnju je jedina piramida u Evropi?

Vanzemaljci


- Ako vanzemaljci zaista fizički postoje, vrlo je moguće da su piramide nešto nalik punjaču energije ili portala. Zbog pojačane i prelamajuće energije Rtnja moguće je i da kada neki NLO prođe, izgubi na trenutak kamuflažer i praktično se na trenutak demaskira. Meštani onda vide svetleću kuglu ne shvatajući da je to možda samo deo svemirskog broda - kaže Nađfeji.


Planina koja govori
Na vrhu Rtnja zabeležen je mehanički zvuk koji iznosi oko 28 kiloherca.
-To govori da ova planina kao da svira ili odašilje u kosmos neki kod. Nadamo se da ćemo uspeti da zabeležimo te "tonove" i možda u budućnosti i prevedemo njihovo značenje - siguran je Nađfeji.

- Ima ih i u Sloveniji, Italiji, Grčkoj. Najbliža Rtnju je ona u mestu Visoko u Bosni koju istražuje Semir Osmanagić. Sva istraživanja ukazuju da je svaka od tih piramida "energana", određeni energetski transmiter.


Šta to znači?


- Ovde govorimo o superiornim silama i superiornim civilizacijama koje su se planski, iz određenog razloga, trudile da na određenim lokacijama u svetu naprave određene energetske transmitere.


Jeste li pričali sa meštanima Rtnja koji tvrde da su videli leteće kugle?


- Da, sa nekolicinom, ali mnogo su zanimljiviji zvanični izveštaji civilnih i ratnih pilota koji su imali istovetne susrete. Vojni pilot Velibor
Vukašinović je 1984. prilikom preleta Rtnja doživeo da mu se magnetni kompas zarotira za 45 stepeni, a na aerodromu je utvrđeno da je avion toliko namagnetisan da ga je nemoguće demagnetisati. Vazdušne kugle su zabeležili i Vazduhoplovni centri Beograd i Niš početkom devedesetih kada je ovaj fenomen, ne znajući jedni za druge, prijavilo više stranih pilota.


Ima li logičnog objašnjenja?


- Jedino logično objašnjenje je da je Rtanj kao "akumultor", a kada se prepuni, onda isprazni višak energije, što mi vidimo kao svetleće kugle. Međutim, mnogo teže je naučno objasniti svetleće kugle koje su se približavale vrhu planine.


Kako se ovi fenomeni mogu istražiti?


- Planiramo da u saradnji sa hrvatskim naučnicima, uz najsofisticiraniju opremu napravimo 48-časovni monitoring planine. Do sada je utvrđeno da je na Rtnju dva, do dva i po puta veće elektromagnetno polje u odnosu na bilo koji drugi deo Srbije. Takođe, na vrhu smo izmerili elektromagnetnu frekvenciju između 28 i 34 kiloherca - vrednost koja je istovetna izmerenima i na bosanskoj, ali i iranskim ili egipatskim piramidama.


Šta to govori?


- Ponavljam, nema naučnog objašnjenja, a ono - metafizičko govori da su u pitanju gigantske antene ili transformatori energije koji su tu zbog neke svrhe koja nam još nije jasna. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online