Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.01.2013.
18:14
Srna A

Koštunica: Srbija da ne bude satelit EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija mora da krene novim pravcem, tako što će se iščupati iz inferiornog položaja u kojem se nalazila u procesu evropskih integracija i tako što će prestati da bude satelit EU.

Koštunica: Srbija da formuliše novu politiku
 


Koštunica je istakao da se Srbija mora okrenuti svojim snagama i razvijati državotvornu politiku.

"U osnovi državotvorne politike, bar kada je reč o EU i političkim i vojnim savezima, jeste jasno definisanje toga da Srbija treba da bude politički neutralna i da ne treba da bude članica EU niti ijednog drugog saveza, i da treba da sarađuje sa svim državama u skladu sa svojim interesima, a ne na svoju štetu", objasnio je Koštunica.

On je naveo da je potrebno u narednim mesecima još jednom definisati i potvrditi politiku vojne neutralnosti, odnosno nepristupanja NATO-u, prenose beogradski mediji.

Koštunica je naglasio da je u ovoj godini potrebno definisati novu politiku u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

"Ako ne dođe do formulisanja nove politike, ako se na jedan ili drugi način po inerciji nastave evrointegracije, onda će se samim tim nastaviti i urušavanje Srbije, jer evropske integracije vode dezintegraciji Srbije, njenom slabljenju, dovode u pitanje Srbiju ne samo u teritorijalnom, već i u ekonomskom, identitetskom i svakom drugom smislu", smatra Koštunica.

Sumirajući prošlogodišnje političke događaje, Koštunica je rekao da izuzetno jak utisak, osim izbora i političkih promena u Srbiji, izaziva kriza kroz koju prolazi EU, koja će, kako je uveren, dovesti do hlađenja najvećih pobornika evrointegracija u Srbiji, a onda i do potpunog odbacivanja te ideologije.

"EU je malaksala i pokazalo se da je to `tigar od papira`, što potvrđuju i njeni zvaničnici među kojima je sve više evroskeptika", dodao je lider DSS-a.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.01.2013. 18:33
Prosto je neverovatno ..... da MI,koji smo u CENTRU Evrope,molimo tu Evropu da nas primi u uniju - umesto da Evropa trazi da budemo u Uniji (nase je samo da zavrsimo sa cistkom kriminala i korupcije./sudstvo/informisanje/monopol)...... Kako god...trazili - ne trazili u Uniju necemo uci u narednih 10 god. (ako jos bude postojala E.Unija)..... Pa je bolje da radimo na ulasku u Evro Azijsku Uniju (Evropa nam ne moze pobeci u njoj smo) ---- Jer ce pola Evropskih zemalja biti u E.Azijskoj Uniji do tog vremena na celu sa Nemackom...! Budimo jednom vidoviti i prvi - ne zaostajmo opet uz popustanje zapadnoj hegemoniji i izdaji nasih interesa za trenutno NISTA...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online