Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 31.12.2012.
12:32

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

"Moja politika prevazilazi DS"

Dušan Petrović, bivši potpredsednik Demokratske stranke koji je ignorisao odluku vrha partije da vrati mandat u Skupštini, za "Vesti" kaže da je na Glavnom odboru izneo predlog svoje politike, jer smatra da je loše da DS od izbora do danas nema jasnu politiku.

Dušan Petrović, poslanik u Skupštini Srbije

Šta ste to pričali na Glavnom odboru stranke?
- Na sednici Glavnog odbora izneo sam politiku kakvu smatram da treba da vodi Demokratska stranka. Smatram da centralna Srbija treba da ima iste nadležnosti kao Beograd i Vojvodina. Danas u Srbiji mi nismo sposobni da iz svojih šuma dobijemo biomasu koja može da zameni dva miliona tona nafte, a cela Srbija godišnje potroši četiri miliona tona. U Srbiji se proizvodi hrana u vrednosti oko 10 milijardi evra, a za četiri godine bi to moglo da se utrostruči. Fizičke performanse Srbije omogućuju da se proizvodi 100 milijardi evra. Ne koristimo svoje prirodne resurse.


Niste od juče funkcioner, gde ste bili do sada sa tim idejama?
- Ovo je instrument da se leči siromaštvo. Za svaku ideju postoji vreme. Politički nije bilo moguće da se bavimo prirodnim resursima, jer smo imali podeljeno društvo oko važnih političkih pitanja. Pola Srbije je bilo za to da Srbija treba da bude deo EU, a ostali ne. Isto tako i sa problemom Kosova, a bili smo podeljeni u stavovima da li treba sarađivati sa sudom u Hagu. Postoji neravnoteža između Beograda, Vojvodine i centralne Srbije.

Nisam razumeo Đilasa

Đilas je na Glavnom odboru rekao da neki okupljaju ljude iz DS-a oko sebe i prave stranku?
- Ništa ja njega nisam razumeo šta je govorio tada. Čak i da je na mene mislio ne osećam se loše, jer je legitimno iznositi ideje i okupljati ljude oko te ideje.

Građani ne razumeju šta znači ta ravnoteža, na šta mislite?
- O raspodeli novca koji je na raspolaganju treba da odlučuju građani u svim delovima Srbije. Bio sam ministar poljoprivrede i jako je teško iz Beograda voditi centralizovanu politiku. Novac treba da bude pod jednakim uslovima dostupan svima. Krediti moraju da budu prilagođeni poljoprivrednoj strukturi, recimo za stočarstvo ili u Vojvodini za proizvodnju žitarica. I to sam izneo na Glavnom odboru DS-a.


Jeste li se na Glavnom odboru osetili prozvani kada je Đilas kazao da neki prave svoju stranku?
- Ne. Moja politika prevazilazi DS i smatram da bi bilo dobro da je ona prihvati.


Je l vi to vodite svoju politiku u okviru stranke?
- Izneo sam predlog, a stranka će doneti odluku.


Nije nemoguće i da napravite stranku?
- Nije mi to tema u ovom trenutku. Loše je što od izbora do sada Demokratska stranka nema jasnu politiku.


Glavni odbor je doneo odluku da vratite mandat u parlamentu, hoćete li?
- To je zamena teza. Koga u Srbiji još zanima ko sedi u Skupštini? Ljude zanima kako će živeti. Kada se vrh Demokratske stranke pozabavi životnim standardom, poboljšaće se i brojevi koje su iznela istraživanja i koja govore da je poverenje građana u DS sve manje.


Znači nećete vratiti mandat?
- Ne, jer me nije izabrala stranka već građani.


Ako Glavni odbor odluči da vas isključi iz stranke zbog toga?
- To ostavljam njima. Rekao sam i Đilasu da to neću učiniti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.12.2012. 12:44
I da ti je politika 0 .... lako ces prevazici DS ...!
Ponedeljak 31.12.2012. 12:39
ма пуко си ко тиква ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online