Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 28.12.2012.
17:36
Beta A

Beograd "pada" zbog autobusa?

Iako su odbornici Grada Beograda usvojili danas sa 51 glasom "za" predlog za uzimanje kredita za nabavku 180 gradskih autobusa, vrednih oko 65 miliona evra, iz opozicije se mogu čuti upozorenja da je ovaj predlog pokazao da gradska vlast nije složna u donošenju odluka i da lako može da "padne".

Nema sloge oko nabavke autobusa

Protiv nabavke autobusa namenjenih Gradskom saobraćajnom preduzeću bilo je osam poslanika Demokratske stranke Srbije dok je uzdržano bilo 25 odbornika Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Predlog su izglasali odbonici Demokratske stranke, kao i četiri poslanika Partije ujedinjenih penzionera.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naveo je da preuzima potpunu odgovornost za nabavku 180 autobusa za GSP, i sve poslednice koje to ima.

Predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić izjavio je na početku sednice da socijalisti neće podržati predlog za uzimanje kredita za nabavku novih gradskih autobusa.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije u Skupštini Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je ta stranka protiv odluke o zaduživanju Beograda za nabavku autobusa jer je Ministarstvo finansija jasno istaklo da Beograd ne može biti garant kredita koji treba uzeti od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prema toj oceni odluka o zaduživanju je protivzakonita i njom se dovodi u pitanje rad GSP-a, kazao je Mladenović i dodao da zbog te odluke "neko treba da ide u zatvor".

Mladenović je ukazao da se u tekstu ugovora o kreditu jasno vidi da će grad servisirati dug GSP-a prema EBRD i to subvencijama u visini od šest milijardi dinara godišnje.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić rekao je da se SNS prtotivi tom ugovoru, jer, je, očigledno da GSP nije u stanju da vrati kredit.

"Postavlja se pitanje kako će GSP moći da vraća milion evra svakog meseca po osnovu kredita", rekao je Jovičić.

Petak 28.12.2012. 18:26
Prebacite onih 2000 kontrolora u odrzavanje i pranje autobusa ,(ionako nema vajde od njih - skoro svi zaposleni i skolarci imaju mesecne karte - ostali nemaju za lebac - a ko ima para, ide kolima)....... i kupite bar gume i plocice za kocnice (nek ih menjaju "kontrolori")...!
Petak 28.12.2012. 20:10
Види Риђи да се ближи крај његовом командовању па ко вели да гурнем руку још једном али дууубоко! Више оволико нећу никада моћи да мазнем! Али је заборавио ону причу о мајмуну који је гурнуо руку у рупу и био ухваћен јер плен није хтео да пусти и побегне без њега.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online