Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 28.12.2012.
18:37
Beta A

Vlast ne očekuje izbore, DS ih traži

Poslanici vladajuće koalicije smatraju da nema razloga da se u 2013. održe vanredni parlamentarni izbori jer vlada ima stabilnu većinu, dok je Demokratska stranka (DS) navela da uvek kao opozicija traži izbore jer postoji nesaglasnost u vladajućoj koaliciji koja će sve više eksalirati.

Vlada Srbije
 

SNS: Nema razloga za izbore

Predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) naveli su da u ovom trenutku ne vide nijedan razlog spoticanja u vladi zbog čega bi bili raspisani izbori, ali i da su uvek spremni za nove izbore. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je novinarima u parlamentu da je SNS uvek spremna za izbore i uvek spremna da izborne rezultate prihvati.


"Ma kada bi oni bili i ma kakvi rezultati tih izbora bili biće prihvatljivi, mi ćemo volju građana uvek da prihvatimo. Ne bih govorio u nekom stilu predviđanja. U ovom trenutku ne vidim nijedan razlog spoticanja u vladi, ali što se SNS tiče postoje stvari oko kojih mi ne želimo da pravimo trule kompromise", rekao je Babić.


On je dodao da SNS ne želi da pravi kompromise da bi ostala u ministarskim i poslaničkim foteljama.


SPS: Spremi smo ako bude izbora

U Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) naveli su da ta stranka ne vidi razloga zašto bi se zalagala za nove izbore, ali da će biti spremna za njih ako budu raspisani.

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić rekao je da u godini u kojoj će biti nastavljen pregovarački proces o Kosovu, pregovori sa EU, borba protiv korupcije i kriminala i pokušaj sanacije privrede ne vidi šta bi to novo doneli izbori osim što bi određena politička stranka imala neki benefit.

PUPS: Prevremeni izbori štetni

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) protivi se bilo kakvim prevremenim izborima jer smatra da bi oni bili štetni, a Ujedenjeni regioni Srbije (URS) ne vide nijedan problem u vladi i ocenjuju da bi održavanje izbora u 2013. značilo usporavanje evropskog puta Srbije i preko potrebnih reformi.

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković rekao je novinarima u parlamentu da u 2013. ne očekuje izbore jer je, kako je naveo, vladajuća većina stabilna, a vlada uspešno radi.

"Štetno bi bilo organizovovati izbore. Ovu godinu smo izgubili upravo zbog izbora a u 2013. ako bi se izbori organizovali izgubili bismo vreme u ostvarivanju strateških ciljeva kada je reč o evropskoj integraciji i rešavanju ekonomskih i socijalnih problema", rekao je Čolaković.

URS: Vlada funkcioniše ok

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić naveo je u izjavi novinarima u parlamentu da ne vidi nikave probleme u vladi za koju je rekao da funkcioniše kao tim i sve odluke donosi jednoglasno.

"Ima različitih mišljenja po različitim pitanjima ali mislim da će vlada demonstrirati daleko veći stepen odgovornosti, ozbioljnosti, efikasnosti i odlučnosti", rekao je Ilić.

DS: Vlast ne ispunjava ništa što je obećala

Šef poslaničke grupe opozicione DS Borislav Stefanović rekao je da je jasno da vladajuća većina ne može da pruži nijedan procenat predizbornih obećanja i da vodi zemlju u pogrešnom pravcu. Prema njegovim rečima, DS-u bi kao opoziciji vanredni parlamentarni izbori uvek odgovarali i uvek ih traži i uvek je spremna za izbore.

"Kao opozicija uvek želimo izbore, uvek smo spremni za njih bez obzira na reformske procese u DS koji su u velikoj meri završeni na poslednjem Glavnom odboru. Nažalost, u Srbiji se uglavnom izbori raspisuju onda kada onaj ko ih raspisuje misli da je najjaci.

To je bilo i u prošlosti to će verovatno biti i sada ali u svakom slučaju kako god da odluče mi smo za to spremni", rekao je Stefanović. Povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da opozicija ne traži izbore, Stefanović je kazao da to nije tačno jer su se sve opozicione stranke izrazile pozitivno o ideji o održavanju vanrednih
izbora.

DSS: Izbori ne zavise od nas

Poslanica opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić rekla je novinarima u parlamentu da izbori ne zavise od DSS nego od odnosa u samoj vladajućoj koaliciji

"Što se nas tiče ne plašimo se izbora, ali kao državotvorna stranka smatramo da izbori jako usporavaju državu i da bi to opet bila izgubljena godina i zato je bolje da se svi saberemo oko određenih tačaka i da radimo zajedno", rekla je poslanica DS S.

"Poziv u vladu ne čekamo ali ćemo uvek što se tiče Kosova i Metohije i svakog državotvornog zadatka ili projekta dati vladi podršku, jer želimo da budemo konstruktivna opozicije", rekla je Sanda Rašković Ivić.

POVEZANE VESTI

Subota 29.12.2012. 07:21
Kada da se živi u Srbiji? Mi smo večito u fazi izbora, formiranje vlasti, iscrtavanja granica, negiranja Ustava.
Petak 28.12.2012. 19:55
Ви би сте изборе жута "господо" !? Е па нема ! Сад ће те лепо да гледате како се ваша пажљиво слагана власт исто тако пажљиво демонтира и нестаје. Наравно да то боли и да ће те морати коначно да научите да живите од рада а не, као до сада, од лоповлука!
Petak 28.12.2012. 20:57
Ови из ДС су гори од жуте штампе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online