Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.12.2012.
14:58
Blic A

Maju Nikolić neće ni naprednjaci ni Železnice?

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović demantovao je vest da će se na listi zaposlenih u tom preduzeću naći i estradna umetnica Maja Nikolić.

Niko neće Maju Nikolić
 

Na pitanje novinara da li će pevačica Maja Nikolić imati neku funkciju u Železnicama u sledećoj godini, novi direktor Železnica Simonović je rekao da s njom nema nikakve veze, a tek je u poslednje vreme iz medija saznao ko je ona.


"Ne znam ko je ta žena. Nisam ni znao da je pevačica dok u novinama nisam video da je povezuju sa Železnicama. Sa mnom nema nikakve poslove, a da li ih je imala sa Železnicama dosad, to morate da pitate bivše rukovodstvo" rekao je Simonović i dodao da ni po liniji Srpske napredne stranke nije sarađivao s Nikolićevom, i da "ne zna ni kakvu ulogu ima u SNS-u“.

Svi peru ruke od Nikolićeve


Milovan Marković, doskorašnji direktor Železnica, kaže za Blic da pevačica Maja Nikolić nije imala nikakvu funkciju niti je bila zaposlena u Železnicama dok je on bio direktor.


"Ona nikada nije pokušavala nikakve poslove da radi sa Železnicama. Ona je zaista došla s tim ljudima koji su predstavnici ruske firme, a ko je nju angažovao, stvarno ne znam", kaže Marković.

 

Nikolićeva je, inače, tvrdila da radi za firmu Komandante, koja je u vlasništvu Radeta Vojvodića i koja sarađuje sa Metrovagonmašom.

"Nemam šta da vam kažem. Ne pregovaram sa Železnicama, a za sve što vam treba obratite se mom advokatu", rekla nam je Maja Nikolić kada smo je pozvali da pitamo da li računa na radno mesto u Železnicama Srbije.


Advokat pevačice Vladimir Petrović rekao je da Nikolićeva nije iz lukrativnih razloga odlazila u Železnice, već je ovlašćeni zastupnik firme Komandante koja zastupa rusku firmu Metrovagonmaš koja je poslovni partner.


"Maja Nikolić nije čak ni član SNS-a, samo je simpatizer. To što je znala ko će biti novi direktor Železnica, znači samo da je obaveštena, i to zato što radi za firmu koja je važan poslovni partner Železnica i zato ima takve informacije",  kaže za Blic advokat pevačice.


"Od kad sam postao direktor, politika me se ne tiče. Oni koji se bave politikom to mogu da rade posle radnog vremena", tvrdi Simonović, koji je danas podneo ostavku na fukciju predsednika opštine Grocka.


On je naveo i da je pre dva dana smenio pomoćnike direktora za ekonomske poslove, nabavke i pravna pitanja, i da su to tri ključne tačke od kojih kreću promene. Promene su neophodne, jer su, kako je rekao, Železnice u ovoj godini u jako teškoj situaciji i dele sudbinu ekonomije Srbije.


"Plan je da u 2013. budu smanjeni svi troškovi poslovanja. Izdali smo naredbu po kojoj se obustavlja pokretanje novih postupka javnih nabavki, osim onih koje su u funkciju obezbeđivanja uslova za redovno poslovanje. Glavni ciljevi će nam biti obnova voznog parka i unapređenje infrastrukture. Za finansiranje tih projekta očekujemo pomoć međunarodnih institucija", kaže Simonović i dodaje da za redovno poslovanje nedostaje oko 13 milijardi dinara godišnje. Vlada Srbije je za 2013. izdvojila u te svrhe 14,6 milijardi dinara.

"Zaposleni u Železnicama Srbije nemaju razloga da strahuju za radna mesta u sledećoj godini", obećao je Simonović nakon što je najavio da tu firmu u 2013. čekaju ozbiljne reforme i kresanje troškova. Iako "Železnice“ zapošljavaju 18.500 ljudi, što je više nego što je neophodno, novi direktor tvrdi da mu nije cilj da deli otkaze.


"Tačno je da imamo višak zaposlenih, ali nije nam cilj da im delimo otkaze, već da ih sve uposlimo. To najpre znači da neće svi moći da sede u našoj poslovnoj zgradi, već ćemo ih slati na teren. Mnogima će trebati prekvalikacija i dokvalifikacija, zavisno od potreba", rekao je Simonović.

POVEZANE VESTI

Subota 29.12.2012. 11:54
Neće takvog kadra... a kako fino ume da se fokusira pogledom... k'o kada zmija posmatra žabu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online