Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.12.2012.
12:50 >> 17:07h
Beta A

Stevanović: Hapšenje-podmetanje; Dačić negira

Gradonačelnik Kragujevca i predsednik stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović izjavio je da su funkcioneri te stranke danas uhapšeni u "podmetnutoj aferi" čiji je cilj promena vlasti u Kragujevcu. S druge strane, premijer Srbije Ivica Dačić tvrdi da se hapšenja u Kragujevcu ne sprovode iz političkih razloga.

Veroljub Stevanović

Stevanović, koalicioni partnet Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića, rekao je da je današnje hapšenje nastavak sukoba gradske vlasti i kragujevačke policije i da bi oni koji hoće tako da promene lokalnu vlast, trebalo da znaju da vlast mogu da promene samo oni koji su je i birali, a to su građani.

Policija je jutros uhapsila potpredsednika fudbalskog kluba Radnički i potpredsednika Zajedno za Šumadiju Nebojšu Vasiljevića, i još dvojicu osumnjičenih koji se terete da su zlouptrebom službenog položaja oštetili klub za oko 500.000 evra. U odvojenoj akciji privedeni su direktor organizacije Zajedno za Kragujevac Zlatko Milić i računovođa Žarko Biorac, osumnjičeni da su tu političku organizaciju oštetili za 185.000 evra.

Stevanović je naveo da je antikorupcijski tim policije u Kragujevcu tokom protekla tri meseca sve "ispitao i pročešljao", dok su istovremeno odbačene krivične prijave podnete protiv policije zbog "torture i korupcije".

Dačić: Hapšenja u Kragujevcu nisu politička

 

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se hapšenja u Kragujevcu ne sprovode iz političkih razloga.

"Ponavljam da to nema veza sa političkim razlozima. Ja sam razgovarao sa Veroljubom Stevanovićem pre nekoliko meseci i ta situacija u Kragujevcu nije dobra zato što postoji sukobljenost između lokalnih vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Dačić u Lipovici gde je Protivteroristička jedinica obeležila kraj godine. Prema njegovim rečima, neophodno je da Ministarstvo i lokalna vlast postignu dogovor o principima saradnje u budućnosti.

 

"Vasiljevićevi stavovi na račun rada Policijske uprave bili su najbolniji"

Potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju čiji su visoki funkcioneri privedeni zbog zloupotrebe službenog položaja, Saša Milenić rekao je danas da ta stranka ima puno poverenje u te funkcionere i smatra da nisu krivi. Milenić je na konferenciji za novinare rekao da stranka sumnja u optužbe koje se njenim funkcionerima stavljaju na teret.

"Duboko smo zabrinuti šta se zapravo dešava i duboko smo uvereni - jer ipak znamo te ljude, ne samo kao javne ličnosti, nego i kako dišu, - u njihovu požrtvovanost i nismo spremni da poverujemo na prvu instrukciju sa RTS-a da su oni nama iza leđa, volšebno, izgubili moralni integritet", rekao je Milenić i dodao da stranku ne čudi što je funkcioner stranke Zajedno za Šumadiju Nebojša Vasiljević "prvooglašeni u  medijskoj promociji akcije privođenja".

Po Milenićevim rečima, stranka je pre nekoliko meseci ukazivala na zloupotrebe

Kampanja

Odgovarajući na privođenje funkcioneru policijskoj akciji nazvanoj "Komšije", stranka Zajedno za Šumadiju danas počinje kampanju "Mi smo vaše komšije", tokom koje Kragujevčanima postavlja pitanje "Da li više verujete vašim komšijama ili otuđenim centrima moći?".

načelnika Policijske uprave u Kragujevcu i korupciju, "a Vasiljevićevi stavovi na račun rada Policijske uprave bili su najbolniji".

Naveo je da dosadašnjim kontrolama nadležni organi nisu našli nikakve zoupotrebe u javnim službama, ali jesu u fudbalu, te se "za javnost nešto kreira što smo odavno okvalifikovali kao napad na parlamentarnu političku stranku Zajedno za Šumadiju".

"Da li je moguće da neko, bez obzira na sudski utvrđene krivice,  želi da politički kriminalizuje stranku zajedno za Šumadiju zbog njene pozicije u gradu Kragujevcu i Šumadiji?", zapitao je Milenić i dodao "da li nekom stvarno pada na pamet da zloupotrebom službenih organa i države izvrši prekrajanje političke volje građana na lokalnim izborima i da li stvarno pomišlja da je moguće promeniti vlast u Kragujevcu bez izričite volje Kragujevčana?".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online