Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2010.
23:14
Večernje novosti A

Ilić: Nekome smetam

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da prošlonedeljni napad na njega pokazuje da nekome smeta i naglasio da očekuje da nadležni organi u što kraćem roku otkriju pozadinu tog incidenta.

"U poslednje vreme sam otvorio nekoliko afera poput one o Zagrebačkoj banci gde je Srbija izgubila 3,2 milijarde evra vlasničkog kapitala. Očigledno sam nekom smetao. Svi su videli da ima istetoviran lik Zorana Đinđića. Pa, valjda nije teško zaključiti da je simpatizer Demokratske stranke. Ali, dajem šansu policiji da istraži slučaj i kaže ko stoji iza njega. Ipak, kao iskusan političar mogu da zaključim da je vlastima odgovaralo da dođe do ovakvog slučaja. Pažnja javnosti se usmerila na mene, umesto na aktuelne serije štrajkova, ali i informacije da je državni vrh u sprezi sa organizovanim kriminalom", rekao je Ilić u intervjuu za "Novosti".

"Dobio sam udarac u isto mesto gde mi je prošle godine urađen rez prilikom operacije, pa su se lekari plašili da ne dođe do krvarenja, koje bi bilo kobno. Srećom, svi rezultati su dobri, ali mi je savetovano da ostanem u Beogradu da bih bio blizu, u slučaju iznenadnih komplikacija", naveo je on.

On je kazao da ne može da razume zašto bi ga napao neko koga nikada u životu nije video.

"Neverovatno je da je na metar od napadača stajala policija i da nije reagovala kada je on počeo da viče. Policajci su se tek pokazali kada je trebalo da brane napadača", navodi Ilić.

Na pitanje da li ima uveravanja da će policija istražiti incident do kraja, on je odgovorio da je dao izjavu i da očekuje njihovu brzu reakciju.

"Želim da znam ko stoji iza ovog čoveka i kako je moguće da usred Beograda mogu da napadnu narodnog poslanika? Pogotovo želim da se jednom zasvagda raščisti i napad kada su me prošle godine udarili štanglom, zbog čega sam i operisan. Hoću da znam jesu li ova dva napada povezana?", ističe lider NS.

Ilić je rekao i da je "očigledno da država nema mehanizme da kontroliše organizovani kriminal".

On je kazao i da mu prethodno niko nije pretio, ali da su mu prijatelji iz policije govorili da se pazi jer su čuli da mu se nešto sprema.

"Nažalost, nisam ih poslušao, nego sam se, pomalo naivno bez obezbeđenja i oružja, slobodno kretao", naveo je Ilić i dodao da mu posle napada nije ponuđeno policijsko obezbeđenje.

Upitan da prokomentariše to što na Internetu napadač na njega ima nekoliko hiljada simpatizera, Ilić je odgovorio: "To je strašno. Ali, mislim da je to posledica i izveštavanja pojedinih medija. Televizija B92, kada na Internetu neko preti njihovoj novinarki Brankici Stanković, kaže to je podsticanje nasilja. Kada mene napadaju onda se izveštava kao da sam tako nešto zaslužio. Zar je moguće da napad na mene nije nasilje?"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online