Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 16.12.2012.
21:37
tportal, Vestionline A

"Srbi ljuti na Slobu jer je gubio"

Advokat Srđa Popović izjavio je za HRT da je većina Srba ljuta na Slobodana Miloševića, jer je izgubio sve ratove, a ne zato što ih je vodio. On smatra da se u Srbiji u poslednjih deset godina ništa bitno nije promenilo.

"Većina Srba ljuta na Slobodana Miloševića, jer je izgubio sve ratove, a ne zato što ih je vodio"
 

"Problemi Srbije nisu politički. Imamo društvo koje je zapušteno i obeshrabreno i ta nacionalistička ideologija i danas je osnovna ideologija društva. Dok se to ne promeni, neće biti bolje', rekao je Popović gostujući u emisiji "Nedeljom u 2" na HRT-u.

On naglašava da, za razliku od Nemačke koja je doživela katarzu, u Srbiji za to ne postoje realni uslovi.

Komentirajući rad Haškog tribunala, Popović je rekao da taj sud ima pozitivnu ocenu, ali i da je napravio mnogo grešaka. Jedna od grešaka suda u Hagu, prema njemu, je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču.

"Kada imate brionske zapisnike u kojima stoji volja da se Srbi u Krajini proteraju, kad vidite da tome nazoče Markač i Gotovina i time učestvuju u tom planu i kad se na kraju to i dogodi na terenu, a oni su gospodari situacije, onda shvatate da se samo sudskom akrobatikom moglo doći do oslobađajuće presude", ističe Popović.

On se osvrnuo i na reakcije koje je presuda izazvala u Srbiji i Hrvatskoj.

"Reakcije srpske vlasti bile su očekivane, jer podilaze nacionalističkoj javnosti. Presudu je doneo Haški sud, a ljute se na Hrvatsku i Evropsku uniju, to je iracionalno i nelogično. Sad se iskoristila prilika da se ti odnose pokvare. U Hrvatskoj postoji osećaj da se u Oluji ništa nije ni dogodilo. Postupci u Hrvatskoj su se mogli voditi, a nisu", rekao je Popović, koji smatra da u Srbiji postoji "kultura poniženja", osećaj poraza, bankrota i potopa što kod ljudi samo stvara potrebu da se svete i nanesu štetu drugima.

"Kakve veze Novak Đoković ima sa statusom Srbije?!"

"To ide dotle da vidim kako shvataju uspehe Novaka Đokovića. On je valjda neki osvetnik. Kakve on ima veze sa statusom Srbije?", pita se Popović i dodaje da "i Đoković kao da počinje da veruje da je njegova dužnost da osveti Srbiju za sve nepravde koje su se dogodile".

"Hrvatska je ostvarila sve svoje političke ciljeve i bila je pobednik tih ratova", zaključio je Popović, dodajući da je izjava premijera Srbije Ivice Dačića o gubitku svih ratova razumna.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.12.2012. 21:45
Mi Srbi smo trenutno kao Jevreji posle drugog sv. rata, a nasi neprijatelji koji su nas pobedili hoce da nas prikazu da se osecamo kao Nemci nacisti. E ne moze. Istina ce isplivati. Rat nije zavrsen, jos cemo mi pricati i objasnjavati svetu sta se zbilo i da je istina prva zrtva rata, i da sad ratnu propagandu zapadnih medija pokusavaju da predstave kao zvanicnu istoriju ratova u SFRJ.
Nedelja 16.12.2012. 21:59
Тај неспособњаковић нас је упропастио за наредних 20год.
Nedelja 16.12.2012. 22:02
Па и јесте био сер...кад је могао да дозволи да му жена у свему командује. Просто речено није имао му... и није умео да се окружи правим људима. Да је био одлучији много тога је могло бити другачије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online