Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 16.12.2012.
10:46
Pressonline A

Mrkonjić: Baš me briga za prijavu

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da ne brine zbog krivične prijave koju je, protiv njega podnelo Odeljenje Međunarodnog instituta za bezbednost.

Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja
 

"Baš me briga. Ja ne znam ni ko su oni. Kada se lepo predstave, moći ćemo da razgovaramo" - kratko je prokomentarisao Mrkonjić za Pressonline.

Krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i korupciju pri izdavanju međunarodnih transportnih dozvola i rešenja za priključak benzinskih pumpi na autoput prvog reda, ovo odeljenje je podnelo Ministarstvu unutrašnjih poslova. Osim Mrkonjića, prijave su podnete i protiv njegovog pomoćnika Dragana Jovanovića i bivše šefice Mrkonjićevog kabineta, Snežane Zeković.

Prema rečima direktora Instituta Orhana Dragaša, prijave su podnete jer je, kako navodi, Mrkonjićev kabinet naplaćivao izdavanje trgovinskih CEMT dozvola, koje su inače besplatne.

"Oni su te dozvole, verovatno po Mrkonjićevom nalogu, naplaćivali od 500 do 10.000 evra, iako bi one trebalo da budu besplatne. Drugi deo prijave odnosi se na to da je Mrkonjić dao dozvolu da se izgradi nekoliko pumpi na autoputu, čime, ne samo što je prekršio zakon, već je ugrozio i bezbednost građana", rekao je Dragaš za Pressonline.

On je istakao da je Institut prikupio dovoljno dokaza pre nego što je podneo krivične prijave i da će time posao ljudi koji će obavljati predistražne radnje na ovom slučaju biti, kako je rekao, olakšan.

Komentarišući Mrkonjićevu izjavu o tome da ih ne poznaje, Dragaš je rekao da se on ne bavi estradom i da verovatno zato nije poznat ministru.

"Ne nastupam u "Grandu", već se bavim ozbiljnim istraživanjima. Zaista me ne pogađa to što me Mrkonjić, navodno, ne poznaje", rekao je Dragaš.

Nedelja 16.12.2012. 10:58
Nicija nije do zore gorela, pa nema razloga da ovde bude izuzetak. Ima vremena, zabolece glava od brige.
Nedelja 16.12.2012. 11:02
Normalno da ga nije briga, navikao je, nikome ne odgovara, brine samo o sebi i svojim velikim prohtevima.
Nedelja 16.12.2012. 11:00
Generalno sve lopov do lopova ako je verovati svemu sto pise...koliko se kralo tj pljackalo ispade da bi Srbija da nije bilo njih bila bogatija od Svajcarske...i da se nesto nije pokrenulo ko zna dokle bi trajalo...privreda stoji nezaposlenost abnormalna i ono malo njih sto radi plate nikakve a svi na funkciji nenormalno bogati...I na kraju kao ono duhovito pitanje sto kruzi internetom: Kako se zna da je Srbija u depresiji? Lepo, vise se ne raduje ni tudjoj nesreci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online