Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.12.2012.
13:58
Beta A

Čim promeni fotelju, jednu nađe i za ženu

Novosađanin Vladimir Jelić, predsednik Gradskog odobora Srpskog pokreta obnove, najbolje je prošao u političkim obrtima u svom gradu. U poslednjih šest meseci, Jelić je bio direktor "Toplane", potom ZIG-a, a na kraju je postao prvi čovek "Vodovoda". Uz svaku fotelju koju je dobijao, našlo se i radno mesto za njegovu suprugu.

Vladimir Jelić ne vidi sporno što svuda sa sobom vodi ženu
 

U "Vodovodu" je Vladimir Jelić direktor, a njegova supruga, pravnik po struci, zaposlena je kao rukovodilac Službe za ljudske resurse. To što je posle zauzimanja direktorske fotelje u "Vodovodu" zaposlio suprugu, Jelić ne vidi kao nešto neobično, a kako kaže, nije oštetio preduzeće.

"Moja supruga je završila prava u roku, master studije sa desetkom, položila državni i pravosudni ispit. Zbog svoje stručnosti bila je zaposlena u 'Toplani' pre nego što sam postao direktor tog preduzeća", kaže Jelić.

Pre nego što je postao direktor "Vodovoda", Jelić je nakratko bio direktor Zavoda za izgradnju grada, gde je među novozaposlenima bila njegova supruga.

"Dok je SPO bio u koaliciji sa LSV, Jelić je bio direktor 'Toplane', u kojoj je već bila zaposlena njegova žena. Nakon majskih izbora, na koje je SPO izašao kao koalicioni partner LSV, Jeliću je po partijskoj raspodeli pripao ZIG. Jedan od prvih direktorskih poteza koje je povukao bila su nova zapošljavanja, a među novozaposlenima se opet našlo mesto i za njegovu suprugu", rekao je izvor iz ZIG-a.

U Zavodu za izgradnju grada nije ostao dugo, jer je uz njegovu podršku, u Novom Sadu srušena gradska vlast. Polovinom septembra SNS i SPS naprasno su sklopili koaliciju sa SPO i Romskom demokratskom strankom i preuzeli vlast u gradu. U partijskoj deobi SPO je na upravljanje dobio dva javna preduzeća, među kojima je i "Vodovod".

Kao prethodno u ZIG-u, Jelić je prešao u "Vodovod", gde je zaposlio i suprugu. Činjenicu da gde god dobije fotelju odmah zaposli i ženu, u DS vide kao pokazatelj Jelićevog morala.

"Sve to jasno govori o njegovom moralnom stavu, vrednostima koje zastupa i načinu na koji vidi politički angažman. Očigledno je da Jelić sebe i svoju stranku vidi kao odlučujući faktor pri formiranju vlasti i misli da može da se ponaša kako poželi", kaže Dalibor Rožić, zamenik šefa odborničke grupe DS u Skupštini grada.

Subota 15.12.2012. 14:11
Ma pitanje treba da glasi "zasto tvoja zena napusta radna mesta ako si ti prinudjen i spreman da ih menjas"!? Drugacije bi ti davao svoje odgovore "drugar"!!
Subota 15.12.2012. 16:31
ZORANEK,kosovo su izdali takvi kao ti jer ste kosovo prodavali 50 godina dobijali solidarne stanove prodavali šiptarima i bežali u beograd pa ste opet uslovljavali državu da bi se vratili na kosovo da vam obezbedi stan pa ste opet taj stan prodali napravili kuće pa ste te kuće prodavali šiptarima i opet pobegli u srbiju i sve tako godinama ,,20 godina cela Jugoslavija je odvajala u buđžet za nerazvijeno kosovo vi ste krckali taj bužet i dobrano potrošili ništa niste radili ali ste švercovali i trgovali i na nekoliko mesta plate dobijali i kuće po srbiji pravili i iz srbije kosovo podržavali,lično poznajem srbina sa kosova koji je 4 puta kuću i imanje prodavao šiptarima i sad mu jue kriva srb
Subota 15.12.2012. 17:20
Novi Sade i NOVOSADJANI na sledecim izborima OSTANITE KOD KUCE pa ce vam ovakva g***na voditi komunalne sisteme . I cim je doso trazi poskupljenje vode .Sramota .A za zenu pa vEROVATNO ON NIJE GAZDA VEC IMA GAZDARICU .Poznato je da "pravnice vrlo ucene" zapovedaju u kuci ,a i kontrolisu ,tako da joj je ovde na vidiku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online